GRENEL O SITUACIJI NA KiM: Svega ovoga ne bi bilo da je Tramp ostao predsednik

Novosti online

16. 10. 2021. u 19:21

IZASLANIK bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel oglasio se na Tviteru rekavši da je UNMIK neefikasan i da se poslednje nasilje na Kosovu ne bi dogodilo da su Tramp i njegov tim na funkciji.

ГРЕНЕЛ О СИТУАЦИЈИ НА КиМ: Свега овога не би било да је Трамп остао председник

Foto Tanjug

- Lider Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu okrivljuje lošu komunikaciju, Evropsku uniju, Fon der Lejenovu i NATO za skorašnje nasilje. Ali on je taj koji je neefikasan i spor. UNMIK je bacanje američkih poreskih dolara i trebalo bi ga drastično reformisati ili okončati, napisao je Grenel ispod prenosa sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu

-Uveren sam da se ovo poslednje nasilje ne bi dogodilo da su Donald Tramp i njegov tim još uvek na funkciji. Trampovom timu je bilo stalo do Balkana i bili su uključeni u detalje. Liderstvo je važno, naveo je Grenel.

Podsetimo, „okidač“ za nerede predstavljala je akcija kosovske policije u većinski srpskim sredinama na severu Kosova izvedena 13. oktobra, u okviru koje su policajci upadali u apoteke, prodavnice, magacine i druge objekte, uz objašnjenje da se bore protiv krijumčarenja robe.

U severnom delu Kosovske Mitrovice tada su se začule i sirene, građani su se okupili na ulicama, a policija je koristila šok-bombe. Srbin Srećko Sofronijević teško je ranjen iz vatrenog oružja u Zvečanu, zbog čega je i operisan, a povrede je zadobilo i još nekoliko osoba.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima