NOVA VLAST U DEVET KIKINDSKIH SELA: U narednih 10 dana konstituisanje saveta

R. Š.

16. 08. 2021. u 22:18

U NAREDNIH deset dana u svih devet sela na području grada Kikinde biće održane konstitutivne sednice Saveta mesnih zajednica i na njim će biti izabran predsednik Saveta i njegov zamenik.

НОВА ВЛАСТ У ДЕВЕТ КИКИНДСКИХ СЕЛА: У наредних 10 дана конституисање савета

Foto R.Š.

Time petorica dosadašnjih “knezova” definitivno odlazi u “penziju”, dok u Banatskoj Topoli, Ruskom Selu, Bašaidu i Novim Kozarcima dosadašnji rukovodioci i dalje imaju šansu da odlučuju, jer su učestovali na izborima. Rukovođenje selima ubuduće preuzima Savet MZ, kao kolektivni organ na čijem čelu je predsednik. Sve odluke donosiće se većinom glasova.

Ovakve promene nastaju jer su u nedelju održani izbori za Savete MZ na kojima je od ukupno 16.891 birača glasalo 41,18 odsto ili 6.943 građana.

Foto R.Š.

Novu seosku vlast u Banatskom Velikom Selu u Savetu MZ činiće: Mira Pećanac, Zoran Karanović, Mihajlo Vekić, Goran Uzelac i Milan Stanković, u Mokrinu: Goran Ristić, Zorana Kostić, Željko Radaković, Dejan Ivanović i Radoslav Pribiš, u Bašaidu: Bojan Mikalački, Aneta Jankov, Bojan Jankov, Biljana Jeremić i Boris Pop Ćirić, u Novim Kozarcima: Dragoljub Ćosić, Ivana Stupar, Vukašin Majkić, Sonja Karanović i Marko Čavka, u Nakovu: Slobodan Utržan, Olivera Latinović, Branislav Čubrilo, Milan Vlajić i Jovan Galić, u Ruskom Selu: Dušan Marjanović, Branka Ratić, Vedran Đurasović, Milan Števin i Geza Čanji, Banatskoj Topoli: Nedeljko Cimeša, Aleksandar Milošević i Silard Kiš, u Iđošu: Ivanka Grujić, Goran Stančul, Tomislav Simin, Nadica Gligorin i Slobodan Aleksić, a u Sajanu: Zoltan Tot, Janoš Kabok i Milenko Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ O VEŽBI VIHOR 2024: Promenila su se vremena i načina ratovanja, ali danas smo pokazali mnogo veću snagu