Skandal u vojsci, piloti prevozili švercera oružja

Tanjug

20. 11. 2019. u 21:37

Скандал у војсци, пилоти превозили шверцера оружја

Foto EPA PETER NORTHALL

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije

U hrvatskoj vojsci izbio je novi skandal pošto su trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije.


Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije, prenosi Dnevnik Nove TV.


"Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak", kazao je brigadni general Mato Mikić, komandant Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.


Pročitajte još: SKANDAL U GRČKOJ: Nestalo vojno oružje, pokrenuta istraga


"Ovo je izolovani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mere da sprečimo takve slučajeve", dodao je Mikić za Novu TV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Гојко

21.11.2019. 11:53

Pa i sama ustaška vojska im je nastala švercom oružja,šleperima iz Mađarske,a ovi piloti su mnogo gledali film sa Mel Gibsonom kako za Air Americu švercuje oružje po Laosu.