Uveden POLICIJSKI ČAS u Mineapolisu: Posle nasilnih protesta zbog brutalnog ubistva crnca

Tanjug

petak, 29. 05. 2020. u 23:44

Уведен ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС у Минеаполису: После насилних протеста због бруталног убиства црнца

Foto Tanjug / AP

Gradonačelnik Mineapolisa Džejkob Frej saopštio je danas da će u tom gradu ovog vikenda biti na snazi obavezan noćni policijski čas

Gradonačelnik Mineapolisa Džejkob Frej saopštio je danas da će u tom gradu ovog vikenda biti na snazi obavezan noćni policijski čas, nakon što su tri dana zaredom održavani protesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji su postali nasilni.


Kako navodi AP, policijski čas počeće večeras u 20 časova po lokalnom vremenu i trajati do subote u šest sati ujutru, a potom će opet biti na snazi od subote u 20 časova do nedelje u šest ujutru.


Frej je rekao da za vreme trajanja policijskog časa niko ne sme da se pojavljuje u javnosti, osim osoba koje su zadužene za hitne situacije ili ljudi kojima treba zdravstvena pomoć, koji beže od neke opasnosti ili su beskućnici.


U slučaju kršenja mera, preti kazna od 1.000 američkih dolara i zatvorska kazna u trajanju od 90 dana.


U Mineapolisu je uvedeno vanredno stanje, a na ulice su izašli pripadnici Nacionalne garde SAD, nakon sukoba demonstranata sa policijom povodom nasilne smrti nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijske intervencije.


Protesti u Minapolisu traju već tri dana, a mediji izveštavaju da su demonstranti noćas nasilno zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci koji se sumnjiče za nasilnu smrt Flojda i zapalili je.


Slučaj je privukao pažnju javnosti, pošto su očevici snimili i na društvenim mrežama objavili video snimak intervencije, koji prikazuje policajca - belca - kako kleči osumnjičenom muškarcu - crncu - na vratu, dok ga ovaj upozorava da ne može da diše.

Komentari (2)

Mile - Policajac, Beograd

29.05.2020. 23:54

Kod nas možeš ubiti koga oćeš opet nam ništa ne mogu, hahahahaha !!

Mika New York

30.05.2020. 01:12

Strasno momka su uhapsili stavili lisice i onda oborili na zemlju,i taj policajac belac rasista mu je stavio koleno na vrat,momak je molio da ga pustecjer nije mogao da dise cak je i rekao mama molim te spasi me,olos pandurski inace je rasista taj pandur ima slike gde je sa kapom make america white again,i samo su ga otpustili zatocje narod besan