Ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi

Novosti onlajn

utorak, 17. 04. 2018. u 17:32

Руски војници пронашли хемијско складиште терориста у Думи

Shutterstock

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal „Zvezda“
Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal „Zvezda“.

„Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

Prošle sedmice, agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila.


(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

ranko75

18.04.2018. 12:34

@Zoran Njezic - A to znaci izazvati treci svetski rat. Da li ti shvatas za sta se zalazes?Moguce nas ne bi dirali jer mi jos nismo izasli iz II sv. rata sve jos raspravljamo ko je pobedio cetnici ili partizani.

Nikola

17.04.2018. 22:35

Teroristi proizvode hemijsko oružje? Ma zamisli, molim te... Ko bi to očekivao.

Гојко

17.04.2018. 22:53

Otkriven je i fantastično izgrađen sistem tunela ispod Nacionalne bolnice u Dumi kojima može proći i višetonski kamioni.

hristina

18.04.2018. 10:40

@Гојко - Gojko, Asadu preostaje samo da postavi sine i metro je gotov! Syrian Army captures large underground tunnel in E Ghouta - video. A voicenews.gr ima direktan odgovor na pitanje u naslovu clanka: NATO finansira vojne komande dzihadista.

kekec

18.04.2018. 07:23

teroristi kad su se povukli uredno su ostavili sve hemikalije i laboratorije gde su inace mirno pod granatama rusa i asada stvarali bojne otrove koje su inace bacali sami na sebe! zato komisija un-a nije mogla u dumu, da se ne otruje!

ranko75

18.04.2018. 12:28

@kekec - Nisu bili pod granatama rusa i Asada jer su sa njima bili njihovi sponsori ameri, a kada su bezali nilo im tesko da to sve odnesu, a nisu ni imali vremena pa su ostavili.Imas li jos pitanja?