Uklonjen autobus poznat po KNjIZI I FILMU (VIDEO)

Tanjug

subota, 20. 06. 2020. u 23:46

Уклоњен аутобус познат по КЊИЗИ И ФИЛМУ (ВИДЕО)

YouTube

Napušteni autobus na na Aljasci, poznat po knjizi i filmu Into the wild uklonjen je iz bezbednosnih razloga

Napušteni autobus na na Aljasci, poznat po knjizi i filmu "U divljini" ("Into the wild") uklonjen je iz bezbednosnih razloga.

Helikopter CH-47 Činuk podigao je autobus, saopštila je Nacionalna garda Aljaske, a prenosi CNN.

Poseta autobusu bila je svojevrsno hodočašće za planinare od kada je 1996. godine objavljena knjiga Džona Krakauera, a 2007. snimljen film.

Knjiga i film govore o životu Kristofera MekKandlesa, koji je odrastao u bogatom predgrađu Vašingtona. Međutim, nakon što je 1990. diplomirao na Univerzitetu Emori u Atlanti, u državi Džordžija, ostavio je lagodan život i uputio se na zapad, ne rekavši to prijateljima i članovima porodice.

U aprilu 1992. godine on je stigao na Aljasku, a nekoliko dana kasnije naišao je na napušteni autobus. Tu je živeo oko tri meseca, pre nego što je odlučio da se vrati u civilizaciju.

Dok je pokušavao da se vrati natrag, stigao je na prelaz reke Teklanike. Pošto je reka bila brza i nadošla usled kiša, on nije mogao da je pređe. Uputio se natrag u autobus, gde je živeo još oko mesec dana, a u avgustu 1992. godine je umro.

Pročitajte još: Poruku u boci nađenu na Aljasci napisao ruski kapetan pre 50 godina (VIDEO)
Prošlog februara, vatrogasci i vojnici savezne države Aljaske spasili su pet italijanskih planinara dok su se vraćali iz posete napuštenom autobusu.

Takođe, godinu pre tog slučaja jedna žena iz Belorusije stradala je pokušavajući da pređe reku Teklaniku, kako bi sa suprugom posetila autobus.