Britanski ministar upozorava društvene mreže: Zaštite decu ili...

Tanjug

22. 04. 2018. u 15:45

Британски министар упозорава друштвене мреже: Заштите децу или...

Ilustracija / Foto: Free Images Pixabay

Ako kompanije društvenih mreža ne učine više da zaštite decu, britanska vlada će izneti nove zakone koji se odnose na njih

Ako kompanije društvenih mreža ne učine više da zaštite decu, britanska vlada će izneti nove zakone koji se odnose na njih.

U oštrom pismu upućenom Fejsbuku, Guglu, Snepčetu, Tviteru i drugim kompanijama društvenih mreža, Hant je poručio da su neuspeh da spreče da deca koriste društvene mreže i izlaganje dece "opasnim emocionalnim posledicama" njihovog korišćenja - "neprihvatljivi i neodgovorni", prenosi AP.

On je naglasio da je posebno zabrinut zbog nedostataka u merama predostrožnosti kojima se potvrđuje uzrast korisnika, dodajući da na hiljade njih krše pravilo starosne granice.

On je postavio rok od nedelju dana kompanijama da osmisle korake koje će preduzeti kako bi zaustavile korišćenje tih aplikacija kršenjem starosne granice, sprečili sajbernasilje, i promovisali ograničeno vreme za gledanje u ekran.

Prošle godine Hant je kritikovao Fejsbuk zbog objavljivanja verzije te aplikacije za decu i poručio toj kompaniji da "se drži podalje" od njegove dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije