Prnjavor: Ugasili fantomski SNSD plus

N. ĐURIĆ

10. 07. 2017. u 09:32

Trvenja u prnjavorskom SNSD se nastavljaju, trojica "buntovnika" napustila zasedanje SO. Ostalo je bez objašnjenja da li se nezadovoljni vraćaju u stari klub SNSD

Прњавор: Угасили фантомски СНСД плус

Goran Zemun pre nego što će napustiti sednicu SO / Foto N. Đurić

U PRNjAVORU ne postoje više dva "krila" vladajućeg SNSD, pošto je fantomski "SNSD plus" živeo samo između dva skupštinska zasedanja i ugašen na poslednjoj sednici Skupštine opštine. Time je uslišeno upozorenje predsednika Milorada Dodika da se "ne uvažava nikakva mogućnost da u okviru SNSD postoji plus ili minus".

Međutim, da ni izbliza nije stavljena tačka na SNSD-ovske razmirice u Prnjavoru, govori i činjenica da trojica od četvorice prisutnih odmetnutih odbornika, ne samo da nisu pojasnili da li se vraćaju u stari klub, nego su demonstrativno napustili skupštinsko zasedanje.

- Obaveštavamo vas da više ne postoji klub odbornika "SNSD plus" - pročitao je Željko Simić, predsednik SO, kratko saopštenje četvorice od deset odbornika SNSD.

To je potvrdio i Goran Zemun, ali i ne malo iznenadio prisutne da će, zajedno sa Aleksandrom Vukovićem i Veljkom Gvozdenovićem, bojkotovati sednicu SO. Četvrti buntovni odbornik Draško Aulić nije se ni pojavio, još ranije pravdajući izostanak godišnjim odmorom.

Novi bunt, tačnije napuštanje sale, Zemun je kratko obrazložio izostankom dogovora sa predsednikom OO stranke i načelnikom opštine dr Darkom Tomašem, posle zajedničkog sastanka sa predsednikom Dodikom. Zemun, međutim, nije pojasnio da li se trojica nezadovoljnih odbornika vraćaju u stari klub SNSD.

USLOV POVRATAK ove četvorice u skupštinski klub SNSD bio je uslov svih uslova - kategoričan je Tomaš. - Draško Aulić se pismeno vratio 29. juna, a ostala trojica u dopisu navode da ukidaju klub "SNSD plus", ali se nisu izjasnila da li se vraćaju u klub. Zasedaće stranački organi i odlučiti o njihovoj daljoj sudbini.

Tomaš je za "Novosti" obrazložio da do sastanka sa nezadovoljnima nije ni došlo, a pogotovo ne do ispunjenja zahteva o njihovom imenovanju 50 odsto članova Izvršnog komiteta stranke, kadrovskim rešenjima i drugim "blago rečeno neozbiljnim i neprimerenim zahtevima", jer se nisu vratili u skupštinski klub SNSD.

- Gde bi mene kao načelnika, sa istorijskom većinom osvojenih glasova i odgovornošću, dovela takva politika. Jer, sem koalicionih partnera, meni kao predsedniku stranke sa zahtevom za još većim učešćem u vlasti, mogli bi da se pojave i ostalih šest odbornika SNSD - kaže Tomaš.

Ovih dana za predsednika stranke jednoglasno je izabran Tomaš, čiji izbor su podržali Milorad Dodik i Željka Cvijanović.


NAGOVOR KALABIĆA?

KAKO su "Novosti" pisale, trvenja u prnjavorskom SNSD umnogome su posledica otvorenog unutarstranačkog sukoba između dr Darka Tomaša, načelnika i dosadašnjeg v. d. predsednika stranke i ranijeg predsednika stranke i aktuelnog poslanika u NSRS Drage Kalabića. Ipak, nezadovoljna četvorka tvrdi da iza njihovog bunta ne stoji nagovor Kalabića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)