Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pričao je u današnjem intervjuu za televizijski kanal "Rosija 1" o tome kako su ga "toplo Srbi dočekali tokom nedavne posete", prenosi Tasc i navodi njegovu ocenu da "Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju".

Kako se navodi, šef ruske diplomatije rekao je da se "Moskva i Beograd nalaze pod otvorenim pritiskom Zapada".

"Naša zemlja, poput Srbije, postaje predmet otvorenog pritiska", rekao je Lavrov.

Tas navodi da se ovaj komentar Lavrova odnosio na reči ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o pokušajima Zapada da iskoristi interesovanje Beograda za evropske integracije "kako bi naterao Srbiju da sledi antirusku poziciju".

"Uzgred rečeno, nema mnogo ljudi u Evropi koji su u stanju da tako jednostavnim rečima izraze stavove o tome šta se dešava", ocenio je Lavrov.

Navodi se da je Lavrov potom govorio o toplom dočeku u Beogradu.

"Mase ljudi, koji su došli u rusku ambasadu u Beogradu, oni koji su po snegu i kiši prisustvovali ceremoniji polaganja venaca na spomenik posvećen oslobodiocima Beograda - te ljude niko nije naterao da dođu, to je bio samo njihov izbor. Takvi su odnosi koje imamo, pošto volimo naše zemlje, i Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju", rekao je Lavrov.

Tacs podseća da je Lavrov boravio u radnoj poseti Srbiji 21. i 22. februara, tokom koje je imao sastanke sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.