Željka u Velikoj Moravi traže i ronioci, a otac očajan kaže: Znao je da pliva, ne mogu da prihvatim da se moj jedinac utopio

Z. RAŠIĆ

09. 07. 2020. u 08:46

Жељка у Великој Морави траже и рониоци, а отац очајан каже: Знао је да плива, не могу да прихватим да се мој јединац утопио

Željko Stanković

Stanković u subotu skočio u reku i nije se više pojavio
PORODICA, prijatelji i ronioci Žandarmerije od nedelje po podne tragaju za Željkom Stankovićem (31) iz Ćuprije, nakon što je policiji prijavljeno da je skočio u Veliku Moravu da pliva i više nije izašao na obalu. Ovaj radnik "Ravanice" se, zasad, vodi kao nestao, a Željkova porodica se nada da se nije desilo najgore i da će se on odnekud pojaviti. Na društvenoj mreži "Fejsbuk" njegova rodbina i prijatelji objavili su Željkovu fotografiju, navodeći da mu se 4. jula na Velikoj Moravi gubi svaki trag.

Kako "Novosti" saznaju, tog dana oko 18.30, Stanković se sa svojim poznanikom A. M. (24) šetao pored reke u blizini separacije iza benzinske pumpe "Mihajlović". U jednom trenutku je svukao garderobu, ostavio torbicu koju je imao kod sebe i mobilni telefon, a zatim skočio u vodu. Svedok događaja, posle izvesnog vremena, kad mu se drug izgubio iz vidokruga, pozvao je telefonom njegovog oca, a on odmah policiju, koja je izašla na lice mesta.

- Ne mogu da prihvatim da se moj jedinac utopio, da ga više nema! Nadam se da se spasao i negde isplivao! Znam da je tog popodneva izašao sa jednim dečkom da popiju neko piće, a posle sam saznao da su došli blizu obale reke. Mislim da je hteo da se osveži, okupa, pa je skočio u vodu i vše nije izašao - priča, sa tugom, Novica Stanković, Željkov otac.

Policija je brzo stigla, pogledali su tragove, otiske, odneli Željkovu majicu, telefon, bicikl... Posle je njegov drug dao izjavu, ali policija je morala da sačeka 24 sata da bi Željko bio proglašen nestalim, pa je potraga počela dan kasnije.


MOJ SIN ZNAO DA PLIVA

Po rečima Željkovog oca Novice, mladić je znao da pliva, mada je retko odlazio na Veliku Moravu. Uglavnom je leti posećivao sa prijateljima bazene.

- Ne razumem zbog čega su uopšte išli tamo. Strašan telefonski poziv druga mog sina usledio je kad sam tog dana došao sa posla. Odmah sam pojurio na reku i sačekali smo obojica policiju. Ipak, nada me ne napušta, a moja supruga je izgubljena od bola - kaže Novica.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije