Dao ekstazi deci svog brata

M. NIĆIFOROVIĆ

04. 09. 2019. u 12:13

Дао екстази деци свог брата

Perica D.

Perica D. (32) uhapšen zbog sumnje da je drogirao dečaka (6) i devojčicu (3) sa kojima živi. Mališanima ispran želudac. Celu noć bili pod nadzorom lekara i sada su u dobrom stanju

NOVOPAZARAC Perica D. (32), kako se sumnja, u utorak veče je deci svog brata, maloletnoj devojčici i dečaku, dao ekstazi! Posle ispiranja želuca i detoksikacije, šestogodišnji dečak i trogodišnja devojčica su dobro. Muškarac je uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

Osumnjičeni je već hapšen i osuđivan, a poznat je kao zavisnik od narkotika. Nakon isteka 48 sati policijskog zadržavanja, biće saslušan kod nadležnog tužioca. Prema informacijama iz novopazarske policije i bolnice, Perica D. je, navodno, u kasnim večernjim satima, u naselju Jošanica deci svog brata, dečaku starom šest i devojčici staroj tri godine, dao po tabletu ekstazija i amfetamina koje su oni odmah progutali! On živi pod istim krovom sa bratom i ostatkom porodice.

Malo kasnije majka mališana je primetila da deca deluju omamljeno, da se čudno ponašaju, kao i da se žale na probleme sa stomakom. Brzo je pozvala hitnu službu i deca su prevezena u novopazarsku bolnicu gde im je izvršeno ispiranje želuca i kompletna detoksikacija. Celu noć su bili pod nadzorom lekara i u sredu su se osećali dobro.

Pročitajte još: DOJČE VELE O NARKOMANIJI U SRBIJI: Umiru deca, droga kao na trafici

Lekari sa kojima smo razgovarali ističu da se, zahvaljujući brzoj reakciji i blizini bolnice, sve dobro završilo, a moglo je biti i mnogo opasnije, pa i kobno za drogirane mališane! Naime, u njihovom uzrastu jedna tableta ektazija deluje isto kao kao kada starija osoba odjednom uzme pet-šest tableta.

Prilikom privođenja u novopazarsku policiju Perica D. je samo ćutao i, prema nezvaničnim informacijama, inspektorima nije rekao zašto je svojim bratancima dao drogu, za šta se sumnjiči. Još se ne zna u kakvom je on stanju bio, da li je eventualno bio drogiran i da li je uopšte bio svestan.

Neke od komšija sa kojima smo razgovarali veruju da Perica D. "nije imao loše namere, niti da je hteo nešto loše da učini deci svog brata već da je najverovatnije bio u 'nekom drugom svetu'". On je u Novom Pazaru poznat kao višegodišnji narkoman, a nedavno je izašao iz zatvora. Tereti se za dva krivična dela: nezakonito posedovanje narkotika i omogućavanje uživanja droge.


GRAD PUN NARKOTIKA

NOVI Pazar je dugo na svim mapama trgovine narkoticima bio važan tranzitni centar, uglavnom na putu droge od Istanbula prema zapadnoj Evropi. Poslednjih godina značajan deo droge počeo je da "ostaje" u ovom gradu. Niko tačno ne zna koliko je trenutno narkomana u Novom Pazaru, ali se strahuje da ih je na hiljade. Prema priči Novopazaraca, dešavalo se da, kada stigne čist heroin, za noć se predozira i po troje ljudi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Alooo!

04.09.2019. 12:45

Osuditi za dva pokušaja ubistva sa predumišljajem pod hitno! Od tri i šest godina... majko mila!

Crno

05.09.2019. 10:57

A sad ce se izvuci kao registrovani narkoman, koji nije bio pri sebi kad je deci dao narkotike. Samo motka ili lopata.