NOVO ROČIŠTE PROTIV JUTKE: Žene spremne za sud i sve što ih čeka

S. B.

03. 03. 2019. u 08:02

НОВО РОЧИШТЕ ПРОТИВ ЈУТКЕ: Жене спремне за суд и све што их чека

Milutin Jeličić Jutka

Novo ročište pred osnovnim sudom protiv optuženog Milutina Jeličića Jutke, zbog polnog uznemiravanja sugrađanki, zakazano za 10. april

VIŠE nije predsednik Opštine i poverenik SNS u Brusu, ali Milutin Jeličić Jutka sada ima status optuženog u slučaju koji protiv njega pred Osnovnim sudom u tom mestu vodi Osnovno javno tužilaštvo iz Kruševca. Već 10. aprila ponovo će se suočiti sa svojom bivšom sekretaricom Marijom Lukić, po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, a jedina (zvanično) oštećena kaže, za "Novosti", da očekuje da sud presudi na osnovu mnogobrojnih dokaza.

Sa Jeličićem će se oči u oči, ovog puta kao svedok, naći i Snežana Bojić (31), bivša bibliotekarka iz sela Žunje kod Brusa, zbog čijih izjava je policija u Kruševcu takođe podnela krivičnu prijavu, ali slučaj nije dospeo na sud. Prvi susreti sa Jutkom tokom istražnog postupka bili su stresni za ovu devojku, koja je imala i psihičkih tegoba, ali je ostala pri tvrdnjama da ju je Jutka grlio i zavlačio joj ruku pod suknju.

PROČITAJTE I:SKANDAL U BRUSU: Predsednik opštine nudio krevet umesto oglasa za posao?

- Mislim da sam sasvim spremna za sud i sve što me čeka - kaže, za "Novosti", Snežana Bojić. - Mislim da se sve kreće u pozitivnom pravcu, kako za mene i Mariju tako i za sve žene.

Do ishoda postupka stalo je i bračnom paru, Slavoljubu i Sandri Milanović (41), diplomiranom vaspitaču, koja je svedočila protiv Jutke i bila obuhvaćena krivičnom prijavom.

- Videćemo šta nas čeka u budućnosti, dok Jeličić odlučuje o njoj, mi je u Brusu nemamo - kažu Sandra i Slavoljub. - Nažalost, uvredljive poruke na račun fizičkog nedostatka kod Slavoljuba još stižu putem društvenih mreža.

Jutka je sve vreme negirao optužbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije