NOVI DETALJI TRAGEDIJE U JAGODINI: Ubio ženu pred sinom i ćerkom, pa presudio sebi

Z. Gligorijević

04. 08. 2018. u 21:32

Detalji tragedije Mijovića u Jagodini, komšije sumnjaju da je zločinu "kumovao" alkohol. Pucnjavi prethodila svađa Novaka (52) i Vesne (45). Otac oružjem pretio i nasledniku

НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ЈАГОДИНИ: Убио жену пред сином и ћерком, па пресудио себи

Novak i Vesna Foto Fejsbuk

NOVAK Mijović (52) iz Jagodine pištoljem je ubio svoju suprugu Vesnu (45) u petak oko 22 sata u stanu u Ulici braće Dirak, a potom presudio sebi pucajući istim pištoljem, za koji je imao urednu dozvolu, u glavu. Kako “Novosti” nezvanično saznaju, nadležnim organima niko iz porodice nije prijavljivao nasilje. Zbog toga je motiv ubistva još uvek misterija.

Kobne večeri u stanu su bili njihovi sin i ćerka, a prema našim saznanjima, kada je izbila svađa između supružnika, sin se umešao, pokušao je da zaštiti majku, ali mu je otac zapretio pištoljem i naterao ga da se pomeri. Onda je ispalio hitac u suprugu Vesnu, a drugi sebi u glavu. Zamenik višeg javnog tužioca Slavko Knežević naložio je obdukciju, a sahrana supružnika trebalo bi da bude danas.

- Kad god sam se vraćao s posla, čuo sam da se svađaju, jer su vrata tanka, pa se galama čula na hodniku. Nikada nisam stao da čujem zbog čega su se svađali. I pored toga nisam mogao da pomislim da tako nešto može da se dogodi. Čak i kada sam čuo dva pucnja, pomislio sam da je neko bacio petarde, jer se to često dešava. Posle dvadesetak minuta čulo se zapomaganje ispred zgrade. Tada smo shvatili da se dogodilo nešto strašno. Vesnin sin i brat bili su na stepeništu - kaže komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Komšinica Dušanka vraćala se iz grada kada je ispred ulaza naišla na skrhane Vesninog brata i sina. Bratu je odmah donela čašu vode i bensedin ne bi li se smirio, ako je to uopšte moguće prilikom ovakve tragedije.

- Strašno! Velika tragedija. Svi kažu da je Novak mnogo pio. Vesna je bila mirna i fina ženica. Samo je godinu dana mlađa od moje ćerke. Nismo toliko prisni da bih znala zbog čega su se svađali, ali najžalije mi je što mi se nedavno hvalila kako je postala baka. Veoma teško sam podnela njenu smrt. Još uvek sam pod tabletama za smirenje. Svi stanari su još u šoku i veoma su potreseni, jer su mnogi videli kako iz zgrade iznose njihove leševe - kaže Dušanka.

Komšinica pokojnih Mijovića, Dušanka Foto Z. Gligorijević

Druga komšinica kaže da su se Mijovići iz Đakovice doselili pre više od deset godina, da su u stanu u kome se dogodila tragedija živeli tri-četiri godine, kao postanari, da je jedan njihov sin na studijama, da se drugi oženio i zasnovao porodicu, a treći sin i ćerka živeli su s njima. Novak je radio kao upravnik seoske pošte, a Vesna je u istoj firmi bila čistačica.

POSLEDNJI POZDRAV

ZAŠTO je sudbina tako okrutna, zašto ti, dobra dušo, tako da završiš? Poslednji pozdrav mila Veke. Neka te anđeli čuvaju”, “Anđele među anđelima, neka ti je laka zemlja. Počivaj u miru”, “Ne mogu da verujem u ovo. Nemam reči. Muk. Počivaj u miru, anđele, uvek ćeš u mom srcu biti”, samo su neke od oproštajnih poruka koje su prijatelji ostavili na Vesninom fejsbuk-profilu.

KO JE KRIV

DUŠANKA, komšinica Mijovića, smatra da bi nadležni trebalo više pažnje da posvete ljudima. Kada se dogodi ovako nešto, priča se tri dana i posle se sve zaboravi. NJih više nema, a deca su ostala siročad.

- I da je bilo nasilja, kome da ga prijavi... Verovatno joj nije padalo na pamet, jer ima četvoro dece - rekla je Dušanka.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dexy

04.08.2018. 21:46

Eto,opet muz ubio zenu...Danas sretnem druga,dosao covek jutros iz trece i zatekao zenu sa svalerom u krevetu...uspavali se valjda.Ko normalan da tako nesto podnese kad je dao sve za nju i dete.Pucaju ljudi u trenutku...Zivimo u horor filmu

M

04.08.2018. 21:55

Sta da kazem osim da je to ludilo postalo recept kako da se osmisli zivot, tj. smrt u Srbiji posle 50-te. Neka su prokleti svi sotonski sledbenici u propast. Saucesce ozaloscenima.

Mile

04.08.2018. 22:58

Velika tragedija. Saucesce deci za roditelje. Stvarno covek se zapita sta treba da se desi u odnosima a da se potegne pistolj. Neobjasnjivo. Kada se nesto ovako desi svi burno reaguju prvi dan a onda okrecu se svojim poslovima. Treba da se podigne svest svih nas i da cenimo zivot a to je najsvetlije sto nam je podaren.

Šljivovica

05.08.2018. 00:45

Onaj ko nemože Da se kontroliše kad popoije Netreba da pije I tačka. Oružje pod hitno Da svi vrate Policiji Da nebude vise Tragedija.

Član biblioteke

05.08.2018. 19:41

@Šljivovica - A onaj ko je nepismen ne treba da ostavlja komentare.

Nikola Janković

05.08.2018. 13:54

Nikad neću razumeti zašto neko ima dozvolu za pištolj? Zna se zašta on služi. Razumem za lovačke puške, ali pištolj to nikako ne shvatam.