U STRAVIČNOJ saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u četvrtak oko 17.30 na auto-putu Ljig - Preljina, poginuo je S. D, dvanaestogodišnji dečak, dok su njegovi roditelji i stariji brat za dobili višestruke povrede i smešteni su u čačanskoj bolnici. Troje povređenih je stabilno i van životne su opasnosti.

Porodica iz Starih Banovaca, kako nezvanično saznajemo, automobilom se kretala od Ljiga ka Čačku, a prevrtanje se desilo neposredno pri silaženju sa auto-puta. Auto se prevrnuo pri velikoj brzini koja najverovatnije nije bila prilagođena putu.

Po rečima dr Biljane Kočović, iz Urgentnog centra, Hitna pomoć je sve povređene dovezla u čačansku bolnicu.

Pročitajte još - INCIDENT U NIŠU: Petoro povređeno u sudaru dva automobila

- Dete starosti oko 12 godina je, nažalost, podleglo povredama. Dovezeno je bez svesti i bez ikakvih vitalnih parametara. Pokušana je reanimacija, ali ništa nije vredelo. Ostali povređeni imaju politraume, odnosno više teških povreda grudnog koša, glave,

stomaka... I roditelji i nji hov stariji sin, starosti do 17 godina, nalaze se na intenzivnoj nezi. Ne bih mogla da govorim ni o kakvim prognozama, jer se radi o veoma ozbiljnim povredama - rekla nam je dr Kočović.

Policija do juče kasno po podne nije izdala nikakvo saopštenje o ovoj nesreći, pa nisu poznati detalji saobraćajke, niti uzroci.