U akciji „Kvadrat“ uhapšen bivši načelnik saobraćajne policije

J. Ć.

01. 12. 2017. u 13:48

У акцији „Квадрат“ ухапшен бивши начелник саобраћајне полиције

Foto: M. Labudović

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu M.T. se tereti da dve godine nije prijavljivao prihode od izdatih registracionih nalepnica, niti je policiji dostavljao izveštaje o tehničkoj ispravnosti vozila
Vlasnika Tehničkog pregleda “Tica auto” iz Malošišta M.T. inače penzionisani službenik niške Policijske uprave koji je jedno vreme bio i načelnik saobraćajne policije, uhapšen je u policijskoj akciji “Kvadrat” zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanja službene isprave.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, on se tereti da dve godine nije prijavljivao prihode od izdatih registracionih nalepnica, niti je policiji dostavljao izveštaje o tehničkoj ispravnosti vozila.

Pročitajte još: Stefanović: Zarubica jedan od najvećih proizvođača sintetičkih droga

“Uhapšeni M.T. odgovorno lice „Tica auto“ doo iz Malošišta koji u toku 2015. i 2016. godine bio ovlašćen za izdavanje registracionih nalepnica, odnosno poslove registracije vozila i izdavanje registracionih nalepnica, pa u navedenom periodu iako je bio u obavezi da za sve zadužene nalepnice koje je izdao vlasnicima vozila prilikom registracije Policijskoj upravi u Nišu preda izveštaj o tehničkoj ispravnosti vozila kao i uplatnice za polisu osiguranja i uplatnice za prateće takse i poreze, to nije učinio, već je vršio naplatu svih taksi i novac zadržao za sebe u ukupnom iznosu od 910.440,00 dinara, koji do doanašnjeg dana nije uplatio MUP-u RS, a bio je dužan to da učinio u roku od 24 časa po izdavanju nalepnica o registraciji vozila.

Pročitajte još:Ubistvo Markuša ugovoreno u selu Stanišići

Njemu je, kako dodaju, određen pritvor u trajanju od 48 sati.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)