ŠESTA žrtva od korona virusa u kliničkom centru Vojvodine je pacijent iz sela Šatrinci u Opštini Irig i ujedno je to prva žrtva iz Sremskog okruga – saopštio je danas Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof.dr Zoran Gojković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Gojković je precizirao da je od početka pandemije u KCV preminulo ukupno šest pacijenata,pet je izlečeno i otpušteni su na kućno lečenje a do sada je ukupno registrovano 191 obolelih.

Pročitajte još: Prva žrtva virusa korona u Sremu: Muškarca (65) prebacili u KCV posle pogoršanog stanja, nije izdržao


u KCV Leči se leči ukupno 82 pacijenta. Od tog broja ukupno petoro njih su na respiratorima,a u najtežem stanju je jedan od trojice obolelih stomatologa.

Navodeći podatke po vojvođanskihm okruzima,Gojković je kazao da ih je najviše u Južnobačkom okrugu čiji je centar Novi sad,a u samom gradu je registrovano 55 obolelih. U Zapadnobačkom okrugu (Sombor) je 12 obolelih, u Severnobačkom (Subotica) 17, u Južnobanatskom (Pančevo) 40, u Severnobanatskom (Kikinda) 23 i u Sremskom okrugu (Sremska Mitrovica) 20 zaraženih korona virusom.

OPREMA U BROJKAMA

GOJKOVIĆ je još jednom demantovao navode u pojedinim medijima da KCV nema dovoljno opreme,rekavši da je ova ustanova još 24.januara ove godine kupila: 152.000 hirurških kapa,168.000 kaljača,2.400 kovid -maski i 200.000 običnih hirurških maski,te po 1.000 skafandera i kombinezona, te da je imao 650 skafandera od ranije pošto se u KCV leče i druga oboljenja osim kovida 19.