Povodom oslobođenja Beograda: Nebo nad Moskvom biće ukrašeno sa 2.000 vatrometa

Tanjug

18. 10. 2019. u 13:07

Поводом ослобођења Београда: Небо над Москвом биће украшено са 2.000 ватромета

Depositphotos

Posebna gardijska divizija Zapadnog vojnog okruga izvešće počasni artiljerijski pozdrav

MOSKVA - Nebo nad Moskvom biće 20. oktobra ukrašeno sa više od 2.000 vatrometa u čast 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, a posebna gardijska divizija Zapadnog vojnog okruga izvešće počasni artiljerijski pozdrav.


Kako prenosi ruski portal "Glas naroda", u nebo iznad Moskve u 22 sata po lokalnom vremenu biće pušteno više od 50 vrsta vatrometa, čija će kupola preći 300 metara u prečniku.


Više od 2.000 slavljeničkih vatrometa biće ispaljeno iz kombinovanih samohodnih lansera kalibra od 105 do 310 milimetara, smeštenih u rejonu Poklonjaja gora.


U operaciji oslobađanja Beograda, poznatoj i kao Beogradska ofanziva, pored Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije učestvovala je i ruska Crvena armija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ruza

18.10.2019. 14:13

Hvala Moskovljanima sto s Beogradom slave zajednicku pobedu jugoslovenskih Partizana i Crvene armije nad Fasizmom. Hvala sto se trude da ocuvaju i nase istorijsko nasledje antifasizma. Hvala sto nas veliki ruski narod uci da istorijsko pamćenje ne služi dobru ako ne sledimo ono najbolje za sta su se prethodne generacije izborile, vec nastavimo da istoriju revidiramo ili koristimo za dnevnu politiku, osvetu i podele.