POŽAREVAC – U petak su iznad Požarevca, u nekoliko navrata, nadletali avioni, ali toliko nisko da su izazvali uznemirenje građana. Na društvenim mrežama postavljala su se pitanja o kakvim se letilicama radi, da li o manjim putničkim, ili o vojnim avionima. Pošto su leteli izuzetno nisko, mnogi su ih fotografisali i slike postavljali na svojim FB profilima.


Kako su “Novosti” saznale, radi se o generalnoj probi, u okviru multinacionalne vežbe “Slovensko bratstvo 2019“, koje Specijalna brigada Vojske Srbije realizuju sa pripadnicima oružanih snaga Ruske federacije i Republike Belorusije.

- Današnje nadletanje ruskih transportnih aviona, uz iskakanja padobranaca, deo je generalne probe, za glavnu svečanost koja se održava 24. juna na aerodromu u Kovinu. Dan kasnije vežbe će se nastaviti na vojnom poligonu „Peskovi“ kod Velikog Gradišta – rekao je za “Novosti” potpukovnik Saša Damljanović.

PROČITAJTE JOŠ: Moskva:Usaglašeni ciljevi vežbi "Slovensko bratstvo 2018."


Vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2019“ predstavljaju uvežbavanje internacionalnog bataljona da zajednički izvodi složenu protivterorističku operaciju sa elementima padobranskog desanta.