SRPSKO udruženje za hirurgiju stopala i skočnog zgloba organizovalo je Međunarodni simpozijum iz hirurgije stopala i skočnog zgloba, koji je održan u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ - Najčešće se deformišu palčevi

- Eminentni svetski stručnjaci u ovoj oblasti spremni su da prenesu svoje znanje i iskustvo našim lekarima - izjavio je dr Aleksandar Jevtić, specijalista ortopedije i traumatologije uoči početka skupa, naglasivši da je ovaj internacionalni simpozijum prilika da se polaznici upoznaju sa osnovama hirurgije stopala i skočnog zgloba.

Kako je naveo, mladi hirurzi iz Srbije će u direktnom kontaktu sa domaćim i stranim profesorima iz Rusije, Španije, Nemačke i Finske imati priliku da uvećaju znanje u jednoj oblasti koja danas doživljava nagli uspon.

- Osnovni cilj održavanja simpozijuma svakako je stručno usavršavanje i usvajaje novih znanja, kao i primena istih u lečenju pacijenata, ali i motivacija kolega da ostanu da rade u Srbiji - zaključio je dr Jevtić.

Srpsko udruženje za hirurgiju stopala i skočnog zgloba priznato je od strane Evropskog udruženja za stopalo i skočni zglob (EFAS).