EGIPAT KAO EKONOMSKI PARTNER SRBIJE: Atanasković o privrednoj saradnji dve zemlje

Tanjug

29. 07. 2021. u 17:40

MINISTARKA privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa delegacijom Egipta, koju je predvodio guverner Južnog Sinaja general major Khaled Foda Sadik, o potencijalima privredne saradnje i investicijama.

ЕГИПАТ КАО ЕКОНОМСКИ ПАРТНЕР СРБИЈЕ: Атанасковић о привредној сарадњи две земље

Foto Ministarstvo privrede

Atanasković je poseban akcenat stavila na saradnju u oblasti hotelijerstva i istakla spremnost da egipatskim investitorima predstavi potencijale investicionih mogućnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

- Naša zemlja ima potencijal i spremni smo da podržimo ulagače koji taj potencijal prepoznaju i koji žele da ulažu u hotele - istakla je Atanasković i dodala da Ministarstvo privrede podržava investicione projekte u sektoru usluga hotelskog smeštaja.

Sadik je rekao da je upravo to što predvodi veliku privrednu delegaciju jedan od pokazatelja da su zainteresovani za saradnju, posebno u oblasti turizma, dodaje se u saopštenju.

On je iskazao zainteresovanost za unapređenje avio saradnje kako kroz povećanje broja letova, tako i na nivou dve avio kompanije Er Kaira i Er Srbije.

Takođe, izrazio je spremnost da u Egiptu predstave turističke potencijale Srbije.

Sagovornici su se saglasili da tradicionalno dobri odnosi između Srbije i Egipta predstavljaju dobru osnovu za unapređenje ekonomske saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma