NA LISTI VIŠE OD 400 VUKOVACA: Za mesto u studentskim domovima konkurisalo 2.036 brucoša

B. Borisavljević

16. 09. 2020. u 11:28

ZA mesto u studenskim domovima u Beogradu konkurisaloje 2.036 brucoša, od kojih je 745 mladića i 1.291 devojka.

НА ЛИСТИ ВИШЕ ОД 400 ВУКОВАЦА: За место у студентским домовима конкурисало 2.036 бруцоша

Foto: Tanjug

Kako saznajemo u Studentskom centru "Beograd" mesto će dobiti više od 60 odsto onih koji su konkurisali, odnosno 455 muškaraca i 811 dama. Moguće je i dalje spuštanje crte, čime će se povećati broj brucoša koji su dobili mesto u domovima. Među novim stanarima je 310 devojaka vukovaca, kao i 138 mladića sa svim peticima u svedočanstvima.

Prema rečima Vladimira Cvijovića, zamenika direktora SC "Beograd", nastavljen je trend povećanja broja mesta za brucoše, boljom organizacijom postojećih kapaciteta, povećanjem broja soba kada god postoje mogućnosti, kao i boljom kontrolom ilegalaca. Zato se prosek na "crti" smanjuje iz godine u godinu i cilj je da u perspektivi svi brucoši dobiju mesto u domu, kao što je slučaj sa njihovim starijim kolegama.

- Prosek poslednjeg muškarca na listi je 4,52, a devojke 4,62 - kaže Vladimir Cvijović, zamenik direktora Studentskog centra "Beograd". - Pokušaćemo da povećamo broj mesta i da spustimo crtu što pre. Broj brucoša koji su dobili mesto će se sigurno povećati i za studente iz društv osetljivih kategorija, koji po dosadašnjem iskustvu svi dobiju dom.

Studentski centar "Beograd" objavio je preeliminarne rang liste primljenih kandidata, na koju oni koju su nezadovoljni imaju pravo žalbe do 23. septembra. Praksa iz prethodnih godina pokazala je da je bilo malo nezadovoljnih akademaca. Konačne rang liste biće objavljene 24, a raspodela mesta "zakazana" je od 25. septembra. Studenti će se useljvati u grupama, kako bi se sprečilo širenje infekcije korona virusom. Najviše studenata prve godine dobija mesto u domu "Karaburma".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista