STUDENTI U NOVOM SADU "JURE" KREVET U DOMOVIMA: Počeo konkurs za smeštaj, na raspolaganju 2.663 mesta

Lj. P.

05. 09. 2020. u 08:25

OD jeseni u studentskim domovima u Novom Sadu, akademcima će na raspolaganju biti 2.663 mesta.

СТУДЕНТИ У НОВОМ САДУ ЈУРЕ КРЕВЕТ У ДОМОВИМА: Почео конкурс за смештај, на располагању 2.663 места

Foto D.Dozet

Rok za prijavu na konkurs za studente prve godine je do 15. septembra, a za akademce ostalih godina od 16. septembra do 31. oktobra.Očekuje se veliko interesovanje za smeštaj u ukupno 10 domova prve i druge kategorije.

U Domu "Slobodan Bajić", ima 758 mesta u dvokrevetnim sobama, a struktura stanara je mešovita. Dom "Živojin Ćulum", svrstan u prvu kategoriju poznat i kao "Novi A", raspolaže sa 372 mesta u dvokrevetnim sobama, dok "Car Lazar" raspolaže sa 372 mesta. U dom "Nikola Tesla", najmlađi među domovima, useljen 2009, u 182 osobe, od čega su 168 dvokrevetne i 14 jednokrevetnih, može da se smestiti 350 studenata. "Sajmište" je takođe prve kategorije, a kapacitet je 262 mesta, raspoređena u 48 jednokrevetnih i 107 dvokrevetnih soba.

Dom "23. oktobar", među studentima poznat i kao "Cesarec", raspolaže sa 139 mesta namenjenih studentkinjama u 33 jednokrevetne i 53 dvokrevetne sobe. U "Feješ Klari" kapacitet je 120 mesta u šest jednokrevetnih, 45 dvokrevetnih i osam trokrevetnih soba. U domu "Veljko Vlahović " ima 340 mesta i sve sobe su dvokrevetne.

OBAVEZAN REZULTAT TESTA

PRILIKOM useljenja u studentski dom, uz lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju, student je dužan da dostavi i serološki test.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu