DOKTOR STEVANOVIĆ: Zabrinjava što 5-6 odsto pacijenata ima tešku kliničku sliku

Tanjug

22. 07. 2020. u 13:49

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ: Забрињава што 5-6 одсто пацијената има тешку клиничку слику

Foto: Dragan Milovanović

DIREKTOR Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da je broj pregleda i prijema kovid pacijenata u toj ustanovi na istom nivou kao prethodnih dana, ali da zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku sliku i odmah po prijemu zahteva mehaničku ventilaciju ili druge potpore kiseonika.

-To pokazuje da situacija još nije stabilna i da su još uvek teške kliničke slike u opticaju i da moramo i dalje da budemo spremni sa kapacitetima intezivnih nega za sva iznenađenja koja su moguća- rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Ističe da je dobro što broj pregleda i prijema u kovid bolnice više ne raste, već je na istom nivou kao prethodnih dana i dodao da je sinoć u prijemno trijažnoj ambulanti KCS pregledano oko 65 pacijenata.

Kaže da je taj broj nešto manji nego ranijih dana, ali da je sa ostale prijemno trijažne ambulante u Beogradu broj pregleda i sinoć bio na istom nivou kao prethodnih večeri.

-Dobro je što imamo situaciju da je broj pacijenata koje možemo da otpustimo uravnotežen sa brojem pacijenata koje primamo, tako da su za sada kapaciteti dovoljni-naveo je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)