TOPLO ZA VIKEND, PA NOVI PREOKRET - SPREMITE KIŠOBRANE: Meteorolog Đurić ima novu prognozu - evo kakvo nas vreme čeka do kraja meseca

Novosti onlajn

23. 09. 2021. u 18:04

POSLE nešto hladnijih dana sa nižim temperaturama, za vikend nam stiže toplije vreme, ali to neće potrajati dugo.

ТОПЛО ЗА ВИКЕНД, ПА НОВИ ПРЕОКРЕТ - СПРЕМИТЕ КИШОБРАНЕ: Метеоролог Ђурић има нову прогнозу - ево какво нас време чека до краја месеца

Foto: P. Milošević

- U petak ujutro ponegde dva, a u nastavku dana znatno toplije. Za vikend preko 25, u nedelju i ponedeljak do 30 stepeni. Sledeće sedmice kišovito i osetno svežije - objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

- Jučerašnji dan doneo nam je prodor veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope, a uz oblačno i kišovito vreme, temperature su bile prave jesenje, dok je na Kopaoniku i na Staroj planini pao sneg.

- Prvi dan jeseni protiče u znaku prohladnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Ipak, toplije je u odnosu na sredu i temperature se ovog poslepodneva kreću od 16 do 20, u Beogradu je 17 stepeni - napisao je Đurić.

Prema najavama i sutra nas očekuje hladno vreme.

- U petak ujutro veoma hladno, a minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva na jugoistoku do 10 stepeni na severu Srbije. U južnim i jugoistočnim predelima ponegde se očekuje i slab prizemni mraz (5 centimetara iznad tla). U prilog veoma hladnom jutro ići će vedra noć i vedro jutro, pa se očekuje veoma izraženo izračivanje vazduha, samim tim i hlađenje. Severni predeli Srbije, Beograd i Vojvodina imaće nešto toplije jutro u osnosu na ostatak Srbije i to zbog nešto više vioskih oblaka. Tokom dana u svim predelima Srbije biće sunčano i znatno toplije, uz maksimalne temperature od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24 - objavio je meteorolog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)