RUKAV ZAVRNULO 200 MEDICINARA: U KBC "Zemun" imunizacija zaposlenih trećom dozom

B. R.

25. 08. 2021. u 22:08

U POLIKLINICI Kliničko-bolničkog centra "Zemun" u sredu je počelo davanje treće, buster doze vakcine protiv korone zaposlenima, koje se nastavlja i u četvrtak, a u drugim ustanovama će biti sprovedeno prema planu Zavoda za javno zdravlje Beograda.

РУКАВ ЗАВРНУЛО 200 МЕДИЦИНАРА: У КБЦ Земун имунизација запослених трећом дозом

Vakcinacija u KBC "Zemun"

U KBC "Zemun", prema rečima dr Dragoša Stojanovića, direktora, za treću dozu prijavilo se samoinicijativno oko 200 zaposlenih:

- Na spisku je `bilo 110 kolega za "Fajzerovu" vakcinu, po podne je organizovano davanje "sputnjika V" za još 47, a u četvrtak se nastavlja aplikovanjem "sinofarm" vakcine, za koju se odlučilo između 40 i 50 zaposlenih - kaže dr Stojanović. - I u nekovid i u kovid-bolnicama nema dileme da nijedan zaposleni ako nije vakcinisan posle odmora, bolovanja i drugog odsustva, ne može da se vrati na posao bez potvrde da je vakcinisan, preležao kovid ili bez PCR testa. Stvari su jednostavne, logične i jasne, i u zdravstvu je većina nas za to da se svi vakcinišemo kako bismo zaštitili i sebe i pacijente.

Biljana Dragović Tomašević, načelnik Poliklinike KBC "Zemun" kaže da se za treće dozu odlučila jer je to neophodno da bi epidemija prestala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista