PUT KA MANJIM RAČUNIMA ZA STRUJU: Početkom septembra poziv za subvencije za solarne panele

Tanjug

26. 07. 2021. u 13:45

POTPREDSEDNICA vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Vrbasu, nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji i energetskoj sanaciji osnovne škole i predškolske ustanove, da će ministarstvo početkom septembra raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, kao i da će do kraja godine biti drugi poziv za zamenu stolarije.

ПУТ КА МАЊИМ РАЧУНИМА ЗА СТРУЈУ: Почетком септембра позив за субвенције за соларне панеле

Računi će biti uvećani

- Očekujem da sve lokalne samouprave najpre završe svoj deo posla za prvi poziv. Nisu sve raspisale javni poziv za kompanije. Čekamo i da se formiraju komisije i da sredinom avgusta budu raspisani pozivi ka građanima - rekla je ministarka.

Drugi poziv će biti u decembru i pozivam sve gradove i opštine da se prijave, poručila je Mihajlovićeva.

- Imaćemo svake godine tri poziva, ali ne smemo da dozvolimo da projekat traje narednih 20 godine. Plan je da za pet godina podignemo energetsku efikasnost na viši nivo, a za to ćemo izdvojiti oko 150 miliona evra godišnje - rekla je potpredsednica vlade.

Ona je dodala da će početkom septembra ministarstvo raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, a da će procedura biti kao i za projekat zamene stolarije i da će država obezbediti polovinu potrebnih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo