ULAZNICE za Beogradski zoološki vrt skuplje su od 1. januara za 50 dinara. Ovo gradsko preduzeće uvećalo je cenu pojedinačnih karata za odrasle, kao i za decu od tri do 15 godina, pa ako četvoročlana porodica (roditelji i dvoje dece) želi dan da provede u poseti životinjskom carstvu, moraće da izdvoji najmanje 1.800 dinara.

Do kraja prošle godine individualna ulaznica za odrasle posetioce koštala je 500 dinara, ali je od početka ove uvećana za 50 dinara. Isto toliko je poskupeo ulazak i za decu, koja sada za "druženje" sa životinjama moraju da izdvoje 350 dinara.


- Ni ranije nam ulaznica nije bila pristupačna, a sad za nas dvoje odraslih i dvoje dece moramo da damo samo za karte 1.800 dinara. Kada na to dodamo neke druge sadržaje, kokice i ostalo što ide uz obilazak vrta, porodični dan u zoo-vrtu postao je luksuz - navodi sugrađanka Snežana Tasić.


Kako objašnjavaju u Beogradskom zoološkom vrtu, oni se samostalno finansiraju i ulaznice su osnovni izvor prihoda.


Pročitajte i: Jedan broj za sve probleme. U junu startuje jedinstveni kol-centar za komunalce


- Zbog poskupljenja energenata poslednjih godina, hrane, kao i zarad zaposlenih i ostalih dažbina, podigli smo cene pojedinačnih ulaznica za 50 dinara - navode za "Novosti" u upravi Beogradskog zoo-vrta. - Cena dečjih ulaznica nije menjana od 2012. godine, a za odrasle od 2016.


Jedino su za grupne ulaznice ostale nepromenjene cene. Karta za kolektivne posete odraslih za 15 i više osoba iznosi 350 dinara. Osnovci i srednjoškolci za kolektivnu posetu plaćaju 250 dinara, dok za obilaske dece iz vrtića ulaznica staje 200 dinara.

Porodici sa decom najisplativija je godišnja porodična karta, koja košta 6.000 dinara. Ulaz ne plaćaju jedino deca do tri godine.


PAKETI

ZOOLOŠKI vrt uveo je nedavno "pakete", i to promovisao kao veliku atrakciju. Ako posetioci izaberu takozvani ljubavni paket, biće provedeni kroz ljubavnu istoriju vrta i zaljubljene stanovnike. Kreirani su i "korporativni paket" i "porodični paket".