TURIZAM ILI ZARADA? Budistički monasi okupirali centar Beograda

NovostiOnline / D.St.

sreda, 09. 10. 2019. u 13:50

ТУРИЗАМ ИЛИ ЗАРАДА? Будистички монаси окупирали центар Београда

Budistički monasi u Beogradu / foto: NovostiOnline

Zanimljivo je da osim tankih haljina na nogama su imali samo plastične papuče ili japanke i da osim tankih cegera nemaju nikakav prtljag

KAO da je skrivena kamera. Kosovska ulica u centru Beograda danas je na nekoliko trenutaka ličila na Tibet. Ispred hotela "Union" parkirala se velika siva limuzina iz koje su izašla tri budistička monaha.

Prolaznici su bili iznenađeni prizorom trojice momaka u šljašteće narandžastoj odori budističkih sveštenika.

Rekli su nam da su iz Indije i da su došli da vide srpsku prestonicu. Tvrde da nisu u verskoj misiji i da je razlog dolaska turizam. Odseli su u nekom privatnom stanu iznajmljenom preko interneta.

Zanimljivo je da osim tankih haljina na nogama su imali samo plastične papuče ili japanke i da osim tankih cegera nemaju nikakav prtljag.

Pročitajte i: I budisti upisani u registar crkava

Pročitajte i: Nišlija se zamonašio u budističkom hramu kraj Novog Sada

DRUGAČIJA SLIKA NA KALEMEGDANU

Proteklih meseci u jednom od napoznatijih parkova Beograda, Kalemegdanu, sugrađani se svakodnevno suočavaju sa malo drugačiom slikom. Dvojica monaha, u tradicionalnoj narandžastoj odori, obrijanih glava poreklom iz Indije, mogu se videti u blizini crkve Svete Petke kako pružaju „molitvene“ usluge. Prilaze građanima, stave im brojanicu na ruku, a zatim iznuđuju novac. Zauzvrat obećavaju da će ih pratiti sreća.

Građani ne bi trebalo da nasedaju na ovakve trikove, ma koliko prerušeni budistički monasi izgledali dobroćudno, rekli su ranije iz društva "Srednji put" i naglašavaju da budistički monah ne sme da traži bilo šta, pogotovo ne novac, naročito van manastirskog prostora.

Oni su objasnili i da ovakva pojava u Beogradu nije nikakav izuzetak, jer se takvi pokušaji mogu videti i u drugim metropolama poput Njujorka, Londona, Hong Konga, Budimpešte, Praga...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)