UMESTO 19 posečenih stabala u Košutnjaku, koja su uklonjena zbog gradnje multifunkcionalne dvorane, Republički zavod za sport i medicinu sporta posadiće 100 novih stabala.

Ovo je dogovoreno na sastanku direktora Zavoda Gorana Bojovića i predsednika Zelene stranke Gorana Čabradija, koji je pokretač ove ekološke akcije.

Štetni efekti gradnje mogu se anulirati principom sadnje pet stabala za svako posečeno, a novih 100 sadnica na Košutnjaku predstavljaju konkretan primer, rekao je Čabradi.

- Zelena stranka je zbog seče drveća organizovala dva građanska protesta, posle čega je donela odluku da se borba za očuvanje Košutnjaka institucionalizuje - navodi Čabradi. - Kao predstavnici građana moramo da utvrdimo da li je prilikom realizacije projekta, Zavod za sport uradio sve po propisu. U međuvremenu ćemo podneti zahtev da Košutnjak dobije najviši stepen zaštite.


PROČITAJTE JOŠ - Grade dvoranu, seku Košutnjak


Inače, predstavnici građana sa Čukarice i Rakovice u sredu su se sastali sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture povodom seče stabala u Košutnjaku. Sugrađani su zahtevali da se seča obustavi, ali su iz Ministarstva rekli da se projekat izgradnje multifunkcionalne dvorane i veštačke stene sprovodi po zakonu, te da nema načina da se radovi obustave.