ADA MOL: Futuristički tržni centar

K. M.

14. 09. 2016. u 13:22

Predstavljeno vizuelno rešenje za "Ada mol" na prostoru bivše fabrike "Minel" u Radničkoj ulici. Završetak radova do kraja 2018. godine

АДА МОЛ: Футуристички тржни центар

IZGRADNJA novog tržnog centra "Ada mol" nadomak Ade Ciganlije, na prostoru nekadašnje fabrike "Minel" u Radničkoj ulici konačno je dobila i svoje vizuelno rešenje. Iskorak u arhitekturi u odnosu na postojeće šoping molove u Beogradu ogleda se u talasastom oblikovanju uz stepenastu spratnost, sa fasadnim brisolejima, velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama.

Komercijalno-turističku ponudu "beogradskog mora" do kraja 2018. godine trebalo bi da upotpuni i moderan tržni centar sa 34.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Objekat će se prostirati na tri nivoa i imaće oko 1.000 parking-mesta, što će činiti najveći komercijalni objekat na opštini Čukarica.

Arhitektonsko rešenje za investitorsku kompaniju GTC izradio je londonski arhitektonski studio "Desižn internešnl". Posebnu stavku projekta čini i pešačka pasarela, koja će tržni centar povezivati sa autobuskom stanicom u Radničkoj u smeru ka gradu. Glavni ulaz u objekat biće iz Radničke ulice, dok će se pristupi podzemnoj garaži nalaziti bočno u Paštrovićevoj ulici.

Na građevinskoj lokaciji su dosad završena sva neophodna geomehanička istraživanja, a početak gradnje očekuje se krajem godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

o.O

14.09.2016. 13:42

fabrike se gase a otvaraju trzni centri....ko ce da kupuje u njima ako nema gde da zaradi pare...dal neko razmislja o tome?

Odgovor

14.09.2016. 17:06

@o.O - @o,O, razmislja o tome investitor koga ce ovo kostati verovatno oko 80 miliona evra! On je procenio da su ovakve investicije isplative, trgovci su procenili da postoji interesovanje medju stanovnistvom za robu koju prodaju i na osnovu toga su i jedni i drugi usli u ovaj posao. Investitor kao neko ko ulaze pare a trgovci kao oni koji zakupljuju lokale i u njima prodaju robu. Kada ne bi imao ko da kupuje, propali bi i jedni i drugi kao sto su propale fabrike koje si spomenuo.

Dragan Popovic

14.09.2016. 16:59

@Još još - Kome nisu potrebni ne mora da u njih ulazi. Svi objekti se grade za one kojima trebaju a ne za one kojima nisu potrebni. Cinjenica da su postojeci centri puni dovoljno govori da postoje oni kojima su isti potrebni. Meni recimo ne treba ni Buvljak ni kineske prodavnice ali ko mene pita?!

Milan

14.09.2016. 17:22

Ovo je totalno Opasna lokacija . Radi se raskrsnici koja pored stare Secerane , ulazi u Radnicku ulicu . Tu je svaki dan i ovako zakrceno od ogromnog saobracaja koji se sliva sa Banovog brda. Sada kada tu bude cekanje na ulaz u garazu , plus Pogledajte kolika je Nepregledna krivina oko Trznog centra. Saobracajni Haos i Kolaps je neminovan, sve zbog Necije Zarade !

Pavlović Dušan

14.09.2016. 23:57

Bićemo svedoci kada svi ti molovi počnu da propadaju.Već smo svedoci da je Pavac propao, pa i Merkur na Mirjevskom bulevaru.Ne može toliko molova sa prosekom plata od 300 EUR. Delta i Ušće su radnim danima pre podne prazni.A što se tiče saobraćaja, nekada je postajao Urbanistički zavod koji je sve to sagledavao i davao nekakvo mišljenje da li postoje uslovi. Sada taj zavod niko ništa ni ne pita.

Branislav

15.09.2016. 08:29

@Pavlović Dušan - Vidim da si dobro obavesten. Pitaj onoga ko ti je rekao da ce trzni centri da propadnu kada ce da u Americi i Engleskoj zavlada komunizam jer je i jedno i drugo podjednako realno za ocekivati.