OKRŠAJ BIVŠIH ŠAMPIONA EVROPE: Notingem traži izlaz iz krize, Vila nastavak serije dobrih rezultata

O. M.

05. 11. 2023. u 10:34

ASTON VILA gostuje Notingem foredstu u 11. kolu engleske PRemijer lige. Utakmica se igra na Siti graundu od 15 časova.

ОКРШАЈ БИВШИХ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: Нотингем тражи излаз из кризе, Вила наставак серије добрих резултата

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Ekipe sa različitim raspoloženjem ulaze u ovaj duel nekadašnjih šampiona Evrope. Domaćin je nanizao šest utakmica bez pobede koje su ga sunovratile na 16. poziciju na tabeli, dok je gost u seriji od šest utakmica bez poraza i nalazi se samo jednu poziciju ispod mesta koje garantuje Ligu šampiona sledeće sezone.

"Šumari" su prošle sezone u ovo vreme bili još gori, sa samo pet bodova na poslednjem mestu pa su nekako izborili opstanak, tako da nema još razloga za paniku na obali reke Trent, ali moraće u skorije vreme nešto da se menja. 

Forest kod kuće nema poraz, ali je poslednju i za sada jedinu pobedu ostvario još u drugom kolu kada mu je na noge došao očajni Šefild junajted. Ipak, igre kod kuće su ih prošle godine i sačuvale u Ligi jer su od septembra 2022. godine ovde izgubil isamo dve utakmice, a neporaženi su od aprila.

S druge strane, Aston vila nije imala ovako dobra start sezone u najvišem razredu takmičenja čitavih 70 godina, od sezone 53/54 kada je takođe skupila sedam pobeda iz deset prvih kola.

Vila igra napadački fudbal pod Unajom Emerijem, najefikasniji je tim lige uz Njukasl, a samo jednom tokom sezone nije postigla gol, u utakmici protiv Liverpula koju su izgubili sa 3:0. Pored toga poraza izgubili su i od Njukasla i to sa ubedljivih 5:1 i to im je jedini kiks u sezoni, pošto sva tri boda nisu uzeli samo još protiv Vulvsa u lokalnom derbiju. 

Imaju i jedan poraz u Ligi konferencija, na startu su izgubili od Legije ali su se posle iskupili protiv Zrinjskog i Alkmara. ISpali su iz Liga kupa porazom od Evertona na svom terenu i to im je jedini poraz kod kuće u sezoni pošto u Ligi imaju perfektnih pet pobeda iz pet utakmica.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,75)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)