BITKA ZA TITULU U NEMAČKOJ: Može li najveći hit Bundeslige da pretekne Bavarce?

V.M.

26. 02. 2023. u 09:41

BAJERN dočekuje Union Berlin na ''Alijanc areni''.

БИТКА ЗА ТИТУЛУ У НЕМАЧКОЈ: Може ли највећи хит Бундеслиге да претекне Баварце?

FOTO: Tanjug/AP

Jako zanimljiva trka za titulu se odigrava ove sezone u Bundesligi. Na ulasku u ovo kolo imali smo tri ekipe koje dele vrh sa po 43 poena, to su Bajern, Dortmund i Union Berlin. Borusija je juče pobedila i trenutno zauzima prvo mesto.

Delovalo je da je domaćin konačno uhvatio zalet kada je vezao četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima, ali pre sedam dana savladala ga je Borusija Menhengladbah rezultatom 3:2 i na taj način su Bavarci dopustili današnjem protivniku i Dormtundu da ga stignu na tabeli, ali Bajern je i dalje favorit za osvajanje titule, svoje 11. u nizu. Izabranici Juliana Nagelsmana igraju promenljivo ove sezone kod kuće, na deset utakmica osvojili su 22 boda.

Union Berlin je pravi hit lige, četa Ursa Fišera igra sjajno u prvenstvu, a pored toga se preko nedelje plasirala u osminu finala Lige Evrope savladavši Ajaks sa 3:1. Gost je prošle nedelje imao sjajnu priliku da se usami na vrhu tabele, ali je remizirao sa Šalkeom 0:0 i tako propustio veliku šansu. Union igra solidno na gostovanjima ove sezone, na 11 utakmica van svog stadiona pokupio je 19 bodova. Da je u odličnoj formi, govori podatak da je posldenji poraz doživeo sredinom novembra kada je izgubio od Frajburga, a nakon toga je u Bundesligi ostvario sedam pobeda uz dva remija.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova rezultatom 1:1.

Domaćin će biti bez Ernandeza, Nojera i Upamekana. Fišer nema većih problema sa izostanicma i jedino ne može da računa na Šafera.

Očekujemo da Bajern slavi na ovom susretu i tako se vrati na prvo mesto tabele Bundeslige.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!