SITI NASTAVLJA POTERU ZA ARSENALOM: Lids je umeo da iznenadi ''građane''

V.M.

28. 12. 2022. u 10:40

GVARDIOLINI izabranici moraju trijumfovati na ''Eland roudu'' kako bi održali korak za liderom.

СИТИ НАСТАВЉА ПОТЕРУ ЗА АРСЕНАЛОМ: Лидс је умео да изненади грађане

Foto AP

Lids je trenutno 15. na tabeli i sa dve pobede u prethodna tri kola popravio je utisak generalno slabog prvog dela sezone, sa druge strane Mančester siti je na iznenađenje svih izgubio u poslednjem kolu na svom terenu od Brentforda, zaostaje osam bodova za prvoplasiranim Arsenalom i mora da dobija ovakve mečeve ukoliko želi da odbrani titulu.

Domaćin je u dosadašnjem toku prvenstva osvojio 15 bodova. Džesi Marš je bio pred otkazom ali je pobedama protiv Liverpula i Bornmuta kupio još vremena na klupi. U poslednjem kolu u veoma zaniljmivoj utakmici Lids je izgubio od Totenhema sa 3:4. ''Paunovi'' su čak tri puta imali prednost na meču ali na kraju nisu odneli ni bod sa gostovanja u Londonu. Golman ekipe Ilan Melije nije sačuvao svoju mrežu na 11 uzastopnih utakmica što dovoljno govori o kvalitetu odbrane izbranika američkog stručnjaka.

Za vreme Svetskog prvenstva Lids je odigrao tri prijateljske utakmice u kojima je zabležio dve pobede i remi. Adams, Sinistera, Dalas i Grej sigurno neće nastupiti na večerašnjem susretu, dok su pod znakom pitanja Melije, Bamford, Rodrigo, Kuper i Klih.

Mančester siti je trenutno treći na tabeli i ima osam bodova manje od Arsenala, ali odigrao je meč manje od lidera. ''Građani'' su u poslednjih pet kola ostvarili tri pobede i doživeli dva poraza. Ne pružaju partije van svog terena kao što su umeli u proteklim sezonama, i na šest gostovanja osvojili su 11 bodova što je malo za ekipu koja se bori za titulu. Siti dobro nastupa u Ligi šampiona, u grupi ''G'' zauzeo je prvo mesto i u osmini finala igraće sa Lajpcigom. Prošle nedelje Gvardiolina četa je savladala Liverpul u EFL kupu rezultatom 3:2. 

Erling Haland predvodi najbolji napad lige, gorostasni norveški centarfor postigao je čak 18 golova u Premijer ligi. Gost će na ovoj utakmici biti bez Dijaza, Alvareza i bivšeg igrača Lidsa, Kalvina Filipsa. 

U međusobnim susretima prednost ima Siti koji je slavio tri puta u prethodnih pet duela uz remi i trijumf Lidsa.

Iako je Lids umeo da pomrsi račune Sitiju, očekujemo da Gvardiola dobro pripremi ekipu i osvoji tri bitna boda.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)