PIREJCIMA TITULA SVE DALJE: Ne sme biti kiksa protiv Asterasa

M.T.

28. 12. 2022. u 08:47

OLIMPIJAKOS je već kiksnuo u nastavku prvenstva

ПИРЕЈЦИМА ТИТУЛА СВЕ ДАЉЕ: Не сме бити кикса против Астераса

Foto: Profimedia

Fudbaleri Olimpijakosa nikako ne uspevaju da povežu nekoliko dobrih utakmica u šampionatu Grčke, a priliku da posle dva kola konačno zabeleže trijumf imaće danas pred svojim navijačima na ''Jorgosu Karaiskakisu'' od 17 časova protiv Asteras Tripolisa u 15. kolu šampionata.

Olimpijakos je nastavio sa prosipanjem bodova ove sezone na sve strane. Atinski crveno-beli remizirali su drugi put uzastopno u prethodnom kolu pošto su sa Janjinom igrali 2:2 iako su imali status apsolutnog favorita. Pirejci su osvajanjem samo jednog boda protiv tima koji se bori za opstanak propustili šansu da iskoriste kiks Panatinaikosa koji je takođe remizirao sa Jonikosom i smanje zaostatak za velikim gradskim rivalom.

On i dalje iznosi 12 bodova pošto je Olimpijakos na četvrtoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, dok Panatinaikos na prvom mestu ima 38. Olimpijakos je protiv Janjine imao na poluvremenu vođstvo 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Fortunisu, ali je ponovo zaškripalo u odbrani pa je domaćin u drugih 45 minuta uspeo da stigne do dva gola i boda.

Što se Asterasa tiče, ekipa sa Peloponeza ove sezone je ostvarila samo dve pobede, drugu u pretprošlom kolu protiv Jonikosa. Asteras Tripolis je u poslednja dva kola uspeo da osvoji četiri boda pošto je u prethodnom remizirao sa Volosom i može se reći da je domaćin u usponu forme pošto je u tri kola pre toga uspeo da osvoji samo jedan bod.

Ekipa koju sa klupe predvodi Iraklis Metaksas trenutno se nalazi na devetoj poziciji sa 14 osvojenih bodova i u delu je tabele gde se nalaze timovi koji će se boriti za opstanak. Međutim, Asteras nije mnogo udaljen od šeste pozicije, poslednje sa koje klub učestvuje u plej-ofu za titulu, pošto Aris ima osam bodova više koje je još uvek moguće nadoknaditi, mada forma Asterasa ne govori u prilog tome.

Rezultati u poslednjih deset mečeva između ovih timova u potpunosti su na strani Olimpijakosa koji je ostvario osam pobeda, dok su dva meča okončana nerešenim rezultatom, oba puta kada je Asteras bio domaćin, a u tih deset utakmica je tim iz Tripolija samo jednom uspeo da uopšte postigne gol protiv Pirejaca. Poslednji put Asteras je uspeo da savlada Olimpijakos još 2014. godine.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)