SRBIN MARŠIRA KA TITULI: OFI bi trebalo da bude samo jedna prepreka u nizu

M.T.

28. 12. 2022. u 10:34

ATINjANI su remizirali u prethodnom kolu.

СРБИН МАРШИРА КА ТИТУЛИ: ОФИ би требало да буде само једна препрека у низу

Foto: Profimedia

Panatinaikos ove sezone igra sjajno i malo šta može da ga zaustavi u grčkom šampionatu, pa je teško zamisliti da bi to večeras od 20.30 na stadionu ''Apostolos Nikolaidis'' u 15. kolu mogao da učini OFI sa Krita.

Srpski trener Ivan Jovanović našpanovao je Pantinaikos do maksimuma, čvrsto rešen da zeleni deo Atine konačno proslavi titulu na koju se čeka još od sezone 2009/2010.

''Zeleni'' od starta sezone redom ruše rivale, ali su usput i zapeli par puta. Tako je Panatinaikos u poslednjih pet kola tri puta pobedio uz dva remija, a u prethodnom kolu, prvom posle pauze zbog Mundijala, je iznenađujuće odigrao nerešeno sa Jonikosom iako je imao status apsolutnog favorita.

Ipak, Panatinaikosu je to bio tek drugi remi uz sezoni uz 12 pobeda i Jovanovićev tim nalazi se na prvom mestu sa 38 osvojenih bodova, šest više od drugoplasiranog AEK-a koji zajedno sa ''zelenima'' ima najbolju odbranu i napad u ligi.

OFI na drugoj strani ima prilično problema ove sezone. Ekipa sa Krita upisala je samo dve pobede ove sezone, a druga je došla u poslednjem kolu pred pauzu protiv Levadiakosa, da bi u prethodnom kolu kada je grčki šampionat nastavljen OFI poražen minimalnim rezultatom od Atromitosa pred svojim navijačima.

Tim koji sa klupe predvodi Valdas Dambrauskas trenutno se nalazi na desetoj poziciji na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova i boriće se ove sezone za opstanak u elitnom rangu grčkog fudbala, pošto ima samo dva boda više od dve najlošije ekipe u ligi Levadiakosa i Jonikosa. OFI ima treći najgori napad u ligi pošto je do sada postigao samo 10 golova, a gotovo identična je situacija i sa odbranom tima sa Krita koja je četvrta najgora u ligi sa 22 primljena gola do sada u 14 odigranih kola.

U poslednjih deset mečeva Panatinaikos je suprotno očekivanjima samo četiri puta savladao OFI koji je uspeo da upiše dva trijumfa, poslednji u prošloj sezoni, a četiri utakmica su završene nerešenim rezultatom. U prvom meču ova dva tima u ovoj sezoni, odigranom na Kritu, Panatinaikos je trijumfovao sa 2:0.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu