DUEL "TEŠKAŠA" U MILANU: Inter pod utiskom gradskog derbija dočekuje Bajern

M.T.

07. 09. 2022. u 16:05 >> 16:05

Bavarci posle dva remija silno žele pobedu.

ДУЕЛ ТЕШКАША У МИЛАНУ: Интер под утиском градског дербија дочекује Бајерн

FOTO: Tanjug/AP

Svaki početak je težak, ali početak Intera u novoj sezoni nije mogao da bude teži pošto će "nerozuri" na stadionu ''Đuzepe Meaca'' večeras od 21 sat dočekati nemačkog giganta Bajern iz Minhena u okviru grupe "C" u kojoj su još Barselona i Viktorija Plzen. Biće to duel osvajača evropske titule.

Interova uvertira za ovaj meč bila je daleko od dobre, pošto su u milanskom derbiju poraženi od šampiona Italije Milana sa 3:2 kojem su gledali u leđa na kraju prošle sezone. Bio je to Interu drugi poraz u sezoni, drugi u tri kola, a tim Simonea Inzagija pored toga ima tri pobede i trenutno se nalazi na osmom mestu sa devet osvojenih bodova. Ipak, Inter nije daleko od vrha pošto prvoplasirana Atalanta ima četiri boda više.

Međutim, ono što može da brine Inzagija je što su dva njegova poraza došla u duelima protiv u najmanju ruku ravnopravnih ekipa jer su "nerozure" savladali Milan i Lacio. Da li je to i kakav znak pred večerašnji meč protiv Bajerna ostaje da se vidi, a ohrabrujuće za Inter je da je slavio na poslednjih šest utakmica u kojima je bio domaćin.

Bavarci su počeli sezonu na svoj standardni način, puneći mrežu protivnika ko god on bio i ostvarili tri pobede u prva ti kola Bundeslige. Međutim, usledila su dva kola u kojima je Bajern remizirao protiv Borusije Menhengladbah i Union Berlina i ta dva nerešena rezultata su im bili uvod u gostovanje Interu. Posle takvih rezultata Bajern je umeo da nađe ''žrtvu'' i potpuno se raspuca, a da li će to biti Inter ostaje da se vidi večeras.

Simone Inzagi ne može da računa na najveće pojačanje iz letnjeg prelaznog roka Romelu Lukakua koji je povređen, kao i Dalbert. Henrik Mktarijan se vratio u prethodnom kolu Serije A posle povrede, ali će najverovatnije protiv Bajerna krenuti sa klupe.

Trener Bajerna Julijan Nagelsman nema mnogo problema sa povređenim igračima pošto će izostati samo Buna Sar, dok se Leon Gorecka vratio prošle nedelje u tim pošto se oporavio od povrede kolena, ali je jedino dilema da li će početi u startnoj postavi ili na klupi protiv Intera.

Ova dva tima odigrala su sedam zvaničnih mečeva do sada, a Inter i Bajern imaju po tri pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Naravno, Interovi navijači najviše pamte duel iz 2010. i finala Lige šampiona kada je na klupi "crno-plavih" sedeo Žoze Morinjo i doneo italijanskom timu trofej u elitnom takmičenju posle 45 godina.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

08. 05. 2024. u 17:15

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)