PRŠTAĆE NA MARAKANI: Fluminense i Flamengo po 439. put

Novosti online

29. 05. 2022. u 10:25 >> 10:26

Noćas od 23.00 igra se najveći derbi Rio de Žaneira u okviru 8. kola brazilske Serije A.

ПРШТАЋЕ НА МАРАКАНИ: Флуминенсе и Фламенго по 439. пут

Foto: AP

Spektakl na Marakani! Noćas od 23.00 igra se najveći derbi Rio de Žaneira, duel Fluminensea i Flamenga u derbiju 8. kola brazilske Serije A. Za oba tima je ovaj meč veoma važan. Crveno-crni žele da napuste donju dom, pošto su trenutno 14., dok se "trikolori" bore za sam vrh tabele.

Ovo će biti 439. meč ljutih gradskih rivala. Flamengo je uspešniji, pobedio je 159 puta, dok je Flu trijumfovao na 138 meča, uz 141 remija. Poslednji derbi odigran je početkom aprila, a tada su upešniji bili "trikolori" u okviru šampionata Karioka.

Pred punom Marakanom fudbaleri Fluminensea su uspeli da očuvaju prednost stečenu u prvom duelu (2:0) i da na megdanu ljutom rivalu remijem (1:1) oduzmu titulu u šampionatu Karioka.

Dva gola prednosti koje je Herman Kano doneo Fluzau u završnici prve utakmice ispostavila su se kao dovoljna zaliha da Mengao ostane bez trofeja koji je branio. Iako je najpopularniji klub u Riju uspeo da na željeni način otvori susret i preko Gabrijela Barbose u 29. minutu smanji zaostatak, pojačanje rivala iz Vasko da Game je ponovo bilo kobno po Flamengo, a rezultat iz završnice prvog dela igre ostao je na snazi do kraja utakmice.

Popularni Gabigol, udarna igla Flamenga, uspeo je da materijalizuje ofanzivu svog tima koji je svestan činjenice da nema šta da čeka u susret ušao spuštenog garda. Hrabar, napadački preistup doneo je Flamengu željeni gol kojim je san o odbrani trofeja postao realan, međutim nakon nekoliko neiskošrićenih šansi usledio je odgovor Fluminensea i pogodak Kanoa na asistenciju Ariasa sa levog boka.

Dželatu najvećeg rivala na putu do izjednačenja u velikoj meri pomogla je loša reakcija odbrane Flamenga na čelu sa kapitenom Filipeom Luisom.

U završnici utakmice napetost između velikih rivala je kulminirala te su zbog koškanja crvene kartone u 90. minutu zaradili Fred i Bruno Enrike.

Nema sumnje da nas očekuje još jedna uzbudljiva utakmica pomenutih rivala, naša prognoza je da će oba tima postići barem po pogodak.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!