PREMINUO PACIJENT IZ BABUŠNICE: Epidemija kovida 19 u Pirotskom okrugu

V.Ć.KO

13. 05. 2021. u 21:49

U PIROTU, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici, od početka imunizacije, vakcinisano je 25.937 osoba, a obe vakcine primilo je 19.726 građana. Na punktovima za vakcinaciju u ovim mestima dato je ukupno 45.663 doza cepiva.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ БАБУШНИЦЕ: Епидемија ковида 19 у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

ZZJZ u Pirotu, danas je registrovao još 13 novozaraženih,a na testiranje je poslao 7 sumnjivih briseva. Od početka epidemije, u okrugu je registrovano 5.716 osoba, a preminulo je ukupno 234 građana zaraženih virusom kovid ili usled posledica koje je zaraza izazvala. U Opštoj bolnici u Pirotu, trenutno je na kovid odeljenju 18 pacijenata, dok je jedan iz Babušnice je preminuo.

U kovid ambulanti danas je obavljeno 82 pregleda, od kojih je 24 prvih, a 54 su kontrolni.U zavisnosti od kliničke slike, mera kućne ili bolničke izolacije naložena je za 21, a ukinuta za 26 osoba. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje nepovoljna sa tendenijom da pređe u nesigurnu. Pozivaju na dosledno poštovanje preventivnih mera i masovnu vakcinaciju kako bi se situacija držala pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća