EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Novozaraženih šest, u kovid odeljenjima 23 pacijenta

M. B.

11. 05. 2021. u 09:30

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leče 23 pacijenta – četiri manje nego juče.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Новозаражених шест, у ковид одељењима 23 пацијента

Foto: M.B.

- Na Grudnom odeljenju hospitalizovano je četiri, 11 na Neurologiji, osam na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 19, četvoro negativan. Tokom protekla 24 časa, na lečenje smo primili jednu osobu, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom, petoro je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, vd. direktora te bolnice.

Po poslednjim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu od 10. maja, registrovano je još šestoro novoobolelih od korona virusa. Ukupan broj obolelih u aktuelnom piku epidemije je 3.262, od kojih je 1.495 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.262 lica, uz nažalost 117 smrtnih žrtava.

Od početka imunizacije u ovom kraju, nekim od četiri raspoloživa cepiva vakcinisana su ukupno 12.363 zainteresovana lica, revakcinisano ih je 8.974.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)