KAD "UPECA" LOPOVA, LOVI RIBU: Policajac Milan Piperković strastveni je ribolovac

Goran ĆIROVIĆ

01. 05. 2021. u 09:22

UZ svakodnevni posao u Interventnoj patroli, policajac Milan Piperković, pripadnik Policijske uprave Kraljevo (PUK), osim po svojoj hrabrosti, posvećenosti poslu, odanosti i solidarnosti, među svojim kolegama poznat je i kao veliki, strastveni zaljubljenik u ribolov i prirodu, kao osvajač brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim ribolovačkim takmičenjima.

КАД УПЕЦА ЛОПОВА,  ЛОВИ РИБУ: Полицајац Милан Пиперковић страствени је риболовац

Foto Privatna arhiva

Ističući da je posao policajca u Interventnoj patroli veoma složen, dinamičan i izazovan u nastojanjima da se očuva mir i bezbednost u gradu, Piperković naglašava da je podrška porodice i kolega najbitniji faktor u usklađivanju obaveza na poslu i hobija. Ovaj hrabri policajac rođen je u selu Katići kod Ivanjice, u kraju poznatom po netaknutoj prirodi i velikom broju izvorišta. Kako kaže, vikende sa svojim ocem provodio je pecajući na planinskim rečicama, ali i na većim vodotocima Zapadne Srbije. Od obične dečje igre, pecanje je tako preraslo u hobi i veliku ljubav.

- To mi omogućava da dosta vremena provedem u prirodi, pored vode, da se opustim. Upravo je i specifičnost posla, fizička i psihička spremnost za izazove sa kojima se svakodnevno susrećemo, bila i dodatni podstrek da svoje slobodno vreme provodim u prirodi koja smiruje i oplemenjuje, uživajući u čarima ribolova. A, pored sportsko-rekreativnog ribolova, kada mi to obaveze dozvole, učestvujem i na raznim takmičenjima - dodaje Piperković.

NAGRAĐEN ULOV

OD većih ulova izdvojio bih šarana od 16 kilograma, mrenu od četiri kilograma, deveriku od 3,5, a kao najznačajniji ulov svakako deveriku od samo 30 grama koja mi je donela drugo mesto u konkurenciji 60 takmičara na jezeru Ćelije - pohvalio se Piperković.

Prema njegovim rečima, ribolov ga je odveo na mnoga lepa mesta u našoj zemlji, ali i u Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku i Crnu Goru, od malih planinskih reka na Goču poviše Kraljeva i rečica ivanjičke opštine, do većih reka poput Ibra, Morave, Drine i Rzava, Zlatarskog, Gružanskog, Bovanskog i jezera Mađer...

ODMOR Milan u"akciji", Foto Privatna arhiva

- Poslednjih desetak godina aktivno se bavim posebnom tehnikom feeder ribolova - dubinski način ribolova sa hranilicom. Veličina ribe koja se uhvati na udicu nema nekog velikog značaja kod pravih zaljubljenika. Ponekad i mala vrsta ribe može biti pravi izazov i čak odlučujuća kada je takmičenje u pitanju - pojašnjava naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024