POVEĆANA IZDAVANJA: Iz gradske kase Novog Pazara u ovoj godini biće podržano 19 organizacija sa 43 miliona dinara

N. Kočović

06. 03. 2021. u 12:24

GRADSKO veće Novog Pazara usvojilo je zaključak o raspodeli 43 miliona dinara za sufinansiranje projekata socio-humanitarnih organizacija u ovoj godini, a sredstva će dobiti 19 udruženja građana.

ПОВЕЋАНА ИЗДАВАЊА: Из градске касе Новог Пазара у овој години биће подржано 19 организација са 43 милиона динара

Foto: Gradska uprava Novi Pazar

Najviše novca, 14 miliona dinara, odobreno je Udruženju za mentalno nerazvijene osobe, dok će Crveni krst dobiti 9,5 miliona, a Udruženje psihologa Novi Pazar četiri miliona dinara.

Udruženja paraplegičara, gluvih i nagluvih, Savez slepih i Društvo za cerebralnu paralizu iz budžeta Novog Pazara u ovoj godini dobiće između 2,2 i 2,9 miliona dinara, a Udruženje civilnih invalida rata oko 1,1 milion dinara.

Ostale organizacije koje se, uglavnom bave humanitarnim radom, dobiće između 120 i 500 hiljada dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je budžet za sufinansiranje projekata socio-humanitarnih organizacija u ovoj godini za četiri miliona dinara veći nego u prošloj.

- Situacija je zbog aktuelne pandemije, kao i u celoj zemlji i svetu, dosta teška i u Novom Pazaru. Imajući to u vidu, želeli smo da pomognemo našim građanima koja je preko ovih organizacija potreban neki vid podrške – poručio je Biševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri