SVE VIŠE OBOLELIH U NOVOM PAZARU: Raste broj hospitalizovanih, kritično i u Raški

N. Kočović

02. 03. 2021. u 11:52

TOKOM poslednja 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici nijedan pacijent zaražen korona virusom nije preminuo, ali broj hospitalizovanih, kao i u ostalim gradovima Srbije, iz dana u dan raste.

СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ У НОВОМ ПАЗАРУ: Расте број хоспитализованих, критично и у Рашки

Foto: N.Kočović

Trenutno je u toj zdravstvenoj ustanovi i Specijalnoj bolnici Novopazarska Banja, u kojoj su smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, na lečenju 122 pacijenta, od kojih je petoro na respiratorima, a troje na terapiji kiseonikom.

Raste i broj onih koji se prvi put javljaju lekarima za pomoć, tako da je u kovid ambulanti od 137 pregleda, čak 82 su bila prva, što je ubedljivo najviše u poslednjih nekoliko nedelja.

KRITIČNO I U RAŠKI

Štab za vanredne situacije Raške saopštio je da je epidemiološka situacija izuzetno nepovoljna, a da je u poslednja tri dana od 150 testiranih građana čak 74 bilo pozitivno. U novopazarskim zdravstvenim ustanovama smešteno je 26 žitelja Raške.

Testirano je 68 pacijenata, od kojih je trećina, odnosno, 23 bilo pozitivno.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da je situacija nestabilna, da su se građani sa lepim vremenom opustili i da se, pogotovo u ugostiteljskim objektima, ne pridržavaju propisanih mera poput održavanja distance.

Zdravstvene radnike brine i slab odziv Novopazaraca za vakcinaciju jer je do sada vakcinisano tek nešto više od 4.000 osoba, od kojih je 1.500 primilo i drugu dozu.

- Uradili smo sve što je do nas, u gradu su otvorena četiri punkta za vakcinaciju i imamo dovoljno doza vakcina sva četiri proizvođača – poručio je direktor Zavoda Šefadil Spahić.

Foto: N.Kočović

Red ispred kovid ambulante u Raški

U FEBRUARU 21 PREMINULI PACIJENT

U novopazarskoj Opštoj bolnici, prema zvaničnim podacima, u februaru je umro 21 pacijent od posledica izazvanih korona virusom. Najviše ih je bilo iz ovog grada – 14, dok si u istom periodu preminula po tri žitelja Raške i Tutina i jedan iz Sjenice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)