EPIDEMIJA U LESKOVCU: Preminula još dva pacijenta

Игор Митић
Igor Mitić

12. 02. 2021. u 16:23

U kovid bolnici u Leskovcu od posledica infekcije virusom korona umrla su još dva pacijenta, a od početka meseca borbu sa opakim virusom izgubilo je 11 osoba.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Преминула још два пацијента

Foto: I. Mitrić

U poslednja 24 časa preminuo je pacijent iz Medveđe, star 69 godina, kao i dve godine stariji Leskovčanin, dok je po jedan pacijent transportovan u niški Klinički centar odnosno u kovid bolnicu u Kruševcu.

Primljeno je pet, dok su otpuštene četiri osobe, pa su trenutno hospitalizovane 54 osobe od kojih su četiri na respiratoru, a 41 na terapiji kiseonikom. Jedan pacijent je intubiran, a tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Od ukupnog broja hospitalizovanih ljudi 36 je pozitivno, 11 je negativno, šest čeka rezultate, a jedna osoba testiranje. Na bolničkom lečenju je 38 pacijenata iz Leskovca, 10 iz Vlasotinca, četiri iz Lebana i po jedna iz Bojnika i Medveđe.

Vakcinisano 989 građana od kojih je 700 revakcinisano kineskom vakcinom. Prvu dozu ove vakcine primilo je još 265, a ruske 24 osobe. Na području Jablaničkog okruga, od početka imunizacije, vakcinisana je 17561 osoba, pa trenutni obuhvat vakcinacije iznosi 8,84 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri