NA TERITORIJI KRALJEVA JOŠ 43 NOVOZARAŽENIH: Na lečenju 37 kovid pacijenata

G. ĆIROVIĆ

29. 01. 2021. u 16:04

OD ukupno 219 testiranih uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 105 PCR i 114 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 43, odnosno svaki peti, saopštio je Gradski krizni štab prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje.

НА ТЕРИТОРИЈИ КРАЉЕВА ЈОШ 43 НОВОЗАРАЖЕНИХ: На лечењу 37 ковид пацијената

Foto: G.Šljivić

Tokom minulih 24 sata, kako se navodi u saopštenju, od posledica korone preminulo je još dvoje pacijenata sa teritorije grada na Ibru, tako da je do sada ukupno 179 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

U opštoj bolnici „Studenica“ na lečenju je 37 kovid pacijenata, dvoje više u odnosu na prethodni izveštaj. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto sedmoro, od kojih je četvoro na respiratoru, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom minulih 24 sata, kako je saopšteno, u ovoj ustanovi dvoje pacijenata je preminulo, osmoro je novoprimljenih, a četvoro otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 93 pregleda, 39 više nego prethodnog dana.

Od izbijanja epidemije u kraljevačkom kraju ukupno je registrovano 10.993 slučajeva zaraze, dok je 9.537 zvanično potvrđeno u aktuelnom, trećem talasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio