"PRIPREMI SE - UPIŠI SE": Pomoć maturantima iz osetljivih grupa koji žive u đačkim domovima

B.B.

07. 01. 2021. u 14:40

"PRIPREMI SE - upiši se", naziv je programa Centra za ravoj karijere Univerziteta u Beogradu, čiji je cilj pomoć pri izboru fakulteta i olakšice pri upisu,srednjoškolcima iz društveno osetljivih grupa ,koji žive u beogradskim učeničkim domovima "Jelica Milovanović", "Patrijarh Pavle", "Milutin Milanković" i Domu učenika srednjih škola Beograd.

ПРИПРЕМИ СЕ - УПИШИ СЕ: Помоћ матурантима из осетљивих група који живе у ђачким домовима

Foto: N. Fifić


Kako navode u Centru, za učešće se mogu prijaviti maturanti sa hendikepom,  iz porodica koje imaju male finansijske prihode, romske nacionalnosti, iz seoskih sredina, bez roditeljskog staranja, iz jednoroditeljskih ili hraniteljskih porodica, kao i iz porodica u kojima niko nije završio ili ne pohađa fakultet ili visoku školu i koji su motivisani da nastave školovanje na Univerzitetu u Beogradu.

Đaci koji se prijave, mogu dobiti i određene finansijske olakšice - oslobađanje od plaćanja pripremne nastave za prijemni ispit, obezbeđivanje besplatnih konsultacija sa nastavnim osobljem tokom pripreme za prijemni ispit ili oslobađanje od plaćanja naknade za polaganje prijemnog ispita. Fakulteti koji učestvuju u programu "Pripremi se - upiši se" obezbeđuju jednu, dve ili sve tri od nabrojanih olakšica za nekoliko učenika u sklopu ovog programa.

Rok za prijavu kandidata, ali i fakulteta je do 22. januara. Na listi viskoškolskih ustanova, za sada su - Arhitektonski fakultet, Tehnološko-metalurški, Biološki, Učiteljski, Geografski, Fakultet bezbednost, Građevinski, Fakultet veterinarske medicine, Ekonomski, Fakultet za fizičku hemiju, Elektrotehnički, Fakultet organizacionih nauka, Mašinski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Poljoprivredni,Farmaceutski, Pravni, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Rudarsko-geološki fakultet, Fizički, Stomatološki, Filološki, Tehnički fakultet u Boru i Hemijski fakultet.

Tokom prgrama đaci će kroz  neformalno "ćaskanja"  sa predstavnicima fakulteta Univerziteta u Beogradu,  bez treme moći da pitaju sve što ih zanima o prijemnom ispitu, predavanjima i vežbama na fakultetu, budućem zanimanju,a pripremljene su i edukativne radionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024