PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA: U Rudničko-takovskom kraju raste broj pacijenata

M. B.

11. 12. 2020. u 16:32

KOVID-19 odneo je, nažalost, još jednu žrtvu u Rudničko-takovskom kraju, u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu – potvrdio je njen direktor dr Predrag Šutić.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА: У Рудничко-таковском крају расте број пацијената

Foto: M.B.

Broj pacijenata, hospitalizovanih u toj ustanovi, do ovog izveštavanja popeo se na 55, u tri njena kovid odeljenja: grudnim, internom i neurološkom.

- Od njih, na respiratorima sa visokim protokom kiseonika su dva pacijenta, na korona virus pozotivno ih je 36, četvoro negativno, dok 15 čekaju rezultate ili se testiraju. U poslednja 24 sata, petoro izlečenih smo otpustili kućama, primili devetoro pacijenata na lečenje – kazao je dr Šutić.

Prema  današnjem zvaničnom izveštaju, ovaj kraj trenutno beleži prisustvo kovida-19 kod ukupno 804 osobe, u aktuelnom takozvanom „trećem „piku“ epidemije.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 890, uz 41 smrtni ishod. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije