NAJGORI DAN OD POČETKA EPIDEMIJE: U Čačku od korone preminulo devet pacijenata

V. I.

11. 12. 2020. u 15:40

PRETHODNI dan bio je najgori od početka epidemije korona virusa u Čačku – čak devet pacijenata preminulo je na kovid odeljenjima ovdašnje opšte bolnice.

НАЈГОРИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ: У Чачку од короне преминуло девет пацијената

Bolnica u Čačku / Foto V. Ilić

Umrlo je sedam osobe iz Čačka (86, 78, 80, 80, 84, 84 i 86 godina) i po jedna iz Lučana (78), koja je preminula odmah po prijemu u bolnicu, i Ivanjice (47).

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 112 osoba, od kojih je 79 iz Čačka.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno su hospitalizovana 193 pacijenata, sedam više nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata (presek od petka u podne) primljena su 23 pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Bilo je sedam otpusta na kućno lečenje, i nekoliko prevoda u Plavu halu i bolnicu u Ivanjicu.

U respiratornom centru smešteno je 15 najtežih bolesnika. Sedmoro pacijenata sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentiran 231 pregleda, od čega 172 prva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024