ZA BEZBEDNOST NAJMLAĐIH: Vranje obnavlja horizontalnu signalizaciju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

31. 08. 2023. u 11:41

Pred početak nove školske godine, na vranjskim ulicama se izvode radovi na uređenju horizontalne saobraćajne signalizacije: farbaju se pešački prelazi, isrtavaju oznake na kolovozima i postavljaju se takozvani "ležeći policajci".

ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ: Врање обнавља хоризонталну сигнализацију

D. Ristić

Radovi se odvijaju od početka meseca, najviše u zoni škola i vrtića kako bi se maksimalno povećala bezbednost najmlađih, ali i u Partizanskoj i Karađorđevoj ulici u centru Vranja.

Iz nekoliko sela na teritoriji grada stižu zahtevi za postavljanjem ležećih policajaca, ali stvari u tom slučaju idu nešto sporije, kaže izvršni direktor Javnog preduzeća "Urbanizam i izgradnja grada Vranja", Dejan Stanojević.

- U tom slučaju mora da se poštuje procedura koja zahteva saglasnost saobraćajne policije i gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, nakon čega mora da se izmeni projekat o bezbednosti saobraćaja, što traje duži vremenski period - ukazuje Stanojević.

Dejan Stanojević, Foto Privatna arhiva

Dejan Stanojević

Za sada se radi na uređenju kompletne horizontalne signalizacije u selu Neradovac, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,3 miliona dinara, dodaje Stanojević. Kompletno sređivanje horizontalne signalizacije na teritoriji grada Vranja košta oko 7,5 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)