DINA VUČINIĆ O SRAMNIM NAPADIMA NA VUČEVIĆA: Pajtić i Novaković su pokazali da njima smeta uspešan Novi Sad

Novosti onlajn

09. 12. 2022. u 09:41

ČLANICA Gradskog veća za obrazovanje i Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dina Vučinić odgovorila je oštro na optužbe upućene ministru odbrane Milošu Vučeviću.

ДИНА ВУЧИНИЋ О СРАМНИМ НАПАДИМА НА ВУЧЕВИЋА: Пајтић и Новаковић су показали да њима смета успешан Нови Сад

Foto Privatna arhiva

- Umesto da sede u zatvoru, Bojan Pajtić i Borislav Novaković glume moralne sudije na tabloidnoj televiziji Dragana Šolaka i kritikuju Miloša Vučevića, po postignutim rezultatima najboljeg gradonačelnika u istoriji Novog Sada. Ništa drugo se nije moglo ni očekivati od političara koji su uništili Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Oni su pokazali da njima smeta uspešan Novi Sad. Pokazali su da mrze što Novosađani bolje žive. Pokazali su da im smeta što je Miloš Vučević Novi Sad izvukao iz dužničkog ropstva i od njega napravio drugi najrazvijeniji grad u Srbiji, posle Beograda. Umesto pečenja volova, koje su zvanično finansirali iz budžeta grada za doček novogodišnjih praznika, Novi Sad je postao Evropska prestonica kulture - izjavila je Vučinićeva.

- Rezultati Miloša Vučevića ubedljivo svedoče o tome. Dupliran je budžet grada. Sa 17 na 40 milijardi. Budžet za kulturu uvećan je tri puta. Sa jedne na tri milijarde. Umesto koncerata Duginog posela i pečenja volova, koje su zvanično finansirali iz budžeta grada za doček novogodišnjih praznika, Novi Sad je postao Evropska prestonica kulture u okviru koje je realizovano 3.500 programa, vrhunske kulture - saopštila je.

Podignut novi park, u planu još tri nova

- Izgrađeno je pet novih vrtića. Šest vrtića je rekonstruisano. Za deset godina prostor za boravak novosadske dece uvećan je za 14.000 kvadrata. Izgrađena je Muzičko-baletska škola sa koncertnom dvoranom, prvom u istoriji grada. Izgrađeni su kilometri ulica. Kilometri biciklističkih staza. Kilometri kanalizacije. Posađeno je 92.000 sadnica novog drveća. Podignut novi park od 6 hektara. U planu su još tri nova parka - rekla je Vučinićeva.

Grad Novi Sad

Građani će vas pamtiti po ugašenoj Tesla banci u kojoj je nestalo 2,5 miliona evra

- Izdvojeno je 1,4 milijarde dinara za podsticaje zapošljavanja. Otvoreno je 9 novih fabrika i zaposleno 35.000 Novosađana. To su rezultati 10 godina vladavine Miloša Vučevića. Po tome će ga pamtiti Novosađani. A vas će pamtiti po aferama i proneverama desetina milijardi dinara. Za vama će ostati lažni pogoni novih tehnologija preko kojih ste iz budžeta Vojvodine ispumpali 7 milijardi dinara, od kojih su korist imali samo vaši stranački funkcioneri. Za vama će ostati ugašena Razvojna banka Vojvodine u kojoj je nestalo 27 milijardi dinara. Građani će vas pamtiti po ugašenoj Tesla banci u kojoj je nestalo 2,5 miliona evra. Novosađani će vas se sećati po 4,5 miliona evra koji su nestali na gradnji Bulevara Evrope. Po šteti za budžet Novog Sada od 1,5 miliona evra, koje ste stavili u svoje džepove prilikom gradnje hotela na Futoškom putu. Pamtiće vas po aferama Solun i Bodrum, kada ste teleportaciju i varanje prilikom glasanja u Skupštini Srbije proglasili za vrhunac demokratije. I umesto što kritikujete Miloša Vučevića koji će svojom pozicijom potpredsednika Vlade Srbije još više i jače doprineti razvoju Novog Sada, predlažem da vratite sve milijarde koje ste ukrali, izvinite se građanima Novog Sada, Vojvodine i Srbije. Tek tada ćete se kvalifikovati da budete moralne sudije, do tada ste u obavezi da ćutite - kaže članica Gradskog veća.

(nsuzivo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)