SMOTRA AGRARA SIMBOL POBEDE: Gradonačelnik Miloš Vučević posetio Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

24. 09. 2021. u 06:08

MEĐUNARODNI poljoprivredni sajam u Novom Sadu kao i ostale manifestacije, priređene posle lanjske pauze zbog pandemije virusa korona, simbol su pobede ne samo privrede i Novosadskog sajma nego i grada, pokrajine i cele naše otadžbine.

СМОТРА АГРАРА СИМБОЛ ПОБЕДЕ: Градоначелник Милош Вучевић посетио Пољопривредни сајам у Новом Саду

Foto Z. Grumić

To je istakao gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu i sajmovima lova, ribolova i ekologije, koji se istovremeno održavaju od 18. do 24. septembra.

Podsetivši da je prisutno oko 800 izlagača iz 17 zemalja, on je ocenio da je velika stvar to što se ta manifestacija održava u bezbednom prostoru.

- To više nije samo poslovno-partnerski odnos, već znak podrške i prijateljstva.

Zahvalni smo izlagačima na tome, posebno Češkoj Republici - izjavio je gradonačelnik.

On je posebno zahvalio onim izlagačima koji su platili kotizaciju za prošlu godinu, u kojoj je sajam otkazan zbog pandemije, jer nisu tražili povraćaj novca već su verovali i čekali gotovo dve godine da se ponovo pojave na toj velikoj smotri agrara.

- Grad sa Novosadskim sajmom ima snažnu simbiozu i već sada se spremamo za maj 2022, jer želimo da naredni Međunarodni poljoprivredni sajam bude održan na najvišem mogućem nivou - naglasio je Vučević.

ZAHVALAN Gradonačelnik Vučević na sajmu, Foto Z. Grumić

On je, zajedno sa direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem, posetio štandove Kompanije NIS, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kompanije, "Dunav osiguranje", Uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada, organizacije "Čepom do osmeha", Turističke organizacije i štand Grada Novog Sada u Master hali.

DOBRI REZULTATI

JEDNA kompanija je na sajmu zaključila ugovore vredne oko milion i po evra, što je dobar rezultat u ovim uslovima.

- Mi smo sada patentirali bezbedan događaj i otvorili sezonu sajmova u skladu sa kovid ambijentom, a Grad nam je pružio veliku podršku - izjavio je Cvetković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024